Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Τουρκική «αερογέφυρα» στην Λιβύη: Μεταγωγικά αεροσκάφη μεταφέρουν οπλισμό & α/α συστήματα σε Αl-Wattiya & Σύρτη

Τουρκική «αερογέφυρα» στην Λιβύη: Μεταγωγικά αεροσκάφη μεταφέρουν οπλισμό & α/α συστήματα σε Αl-Wattiya & Σύρτη
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
email: andreopoulos@pronews.gr
Η Τουρκία εξακολουθεί να συνεχίζει την αποστολή όπλων στη Λιβύη, καθώς δύο στρατιωτικά  μεταγωγικά αεροπλάνα με όπλα και πυρομαχικά κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Μιτίγκα, της Τρίπολης.

#Turkish Air Force Airbus A400M-180 reg 17-0080 from 221 Filo departed #Gaziantep Oguzeli Airport heading west over #Mediterranean Sea probably towards #Tripoli Mitiga International Airport in #Libya
Οι πηγές ανέφεραν στο «Al-Ain News», την Πέμπτη, ότι η Άγκυρα έστειλε δύο τουρκικά μεταγωγικά αεροπλάνα την Τετάρτη το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, φορτωμένα με όπλα και πυρομαχικά, τα οποία εκφορτώθηκαν στο αεροδρόμιο της Μιτίγκα όπως μεταδίδει το «Βαλκανικό Περισκόπιο».

#Turkish military equipment leaving Mitiga airport in #Tripoli.
KRS-63
@alkaraisili
First time in #Tripoli instead of #Misrata. Looks like something is about to be deployed in Al-#Watyah airbase. twitter.com/gerjon_/status



Ο οπλισμός θα κατευθυνθεί στις μονάδες πρώτης γραμμής που βρίσκονται έξω από την Σύρτη και ετοιμάζονται για την τελική έφοδο και στην βάση της Αλ Ουατίγια για να την προστατεύσουν μετά την καταστροφική επίθεση την οποία δέχτηκε πριν από λίγες ημέρες κατά την οποία καταστράφηκαν και τουρικκά α/α συστήματα και σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά στελέχη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι το φορτίο μεταφέρθηκε τη νύχτα στο σκοτάδι λόγω των διακοπών ρεύματος στο κέντρο της πρωτεύουσας, προς τα δυτικά.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο “Itamil Radar”, που ειδικεύεται στις στρατιωτικές πτήσεις στη Μεσόγειο, παρακολουθήθηκε μια νέα διπλή πτήση τουρκικών αεροσκαφών προς τη Λιβύη. 

Ένα  Lockheed C-130E (63-13188) και ένα  Airbus A400M (16-0055) απογειώθηκαν από την Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, Λίβυοι ακτιβιστές κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από τους δρόμους στην Τρίπολη των στρατιωτικών οχημάτων - τα οποία πιθανόν να μετέφεραν το φορτίο - που κατευθύνονται προς τη δυτική πλευρά της πρωτεύουσας.

Ακτιβιστές της Λιβύης εικάζουν ότι η αποστολή περιλαμβάνει συστήματα αεροπορικής άμυνας που αποστέλλονται προς το παρόν στη βάση της Αλ Ουατίγια.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν τεράστιες ναυτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης κατά την προσεχή περίοδο, σύμφωνα με Naftex,  σε 3 διαφορετικές περιοχές, οι οποίες θα φέρουν ειδική ονομασία με ιστορική σημασία.

Tην ίδια στιγμή το τουρκόφιλο καθεστώς της Τρίπολης αποστέλλει στην Τουρκία στελέχη του GNA (190 συνολικά) για να εκπαιδευτούν.

Looks like the #GNA troops trainings started in #Turkey. After sending around 190 students of the #Tripoli military academy to #Turkey on July 8th for military training purposes.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις