Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Βγήκε στη θάλασσα και έκλεψε τις εντυπώσεις το …Τεράστιο απόκτημα του ΠΝ το «ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ» (Φωτό)

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα στον Κόλπο των Μεγάρων άσκηση και πλους του ΠΓΥ Ηρακλής, του πλοίου που δώρισε στο Πολεμικό Ναυτικό στις αρχές του χρόνου ο κ. Πάνος Λασκαρίδης και η οικογένεια του.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης η φρεγάτα Αιγαίον του ΠΝ και το ΠΓΥ Άτλας Ι, επίσης δωρεά της οικογένειας Π. Λασκαρίδη στο ΠΝ, συνόδευαν το ΠΓΥ Ηρακλής που το μήκος του είναι οσο δυο Φρεγάτες
Το ΠΓΥ Ηρακλής διαθέτει 2 προωστήριες μηχανές ισχύος 9.600 ίππων, 2 αξονικές γεννήτριες, 4 εγκάρσιους προωθητήρες, (2 πλώρα και 2 πρύμα) επιπλέον των 2 κύριων ελίκων των κύριων μηχανών, ενώ έχει και τη δυνατότητα εκτόξευσης κατευθυνόμενων βλημάτων αεροπορικής προστασίας stinger.  
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αντιπλοίαρχος Ευάγγελος Σιμαγιάς ΠΝ «αυτά τα πλοία όταν εκτελούν αποστολή, έχουν προστασία από έτερες μονάδες του στόλου από τις οποίες συνοδεύονται, διότι η προστασία που διαθέτει από μόνο του το πλοίο , δεν είναι επαρκής σε εχθρικό περιβάλλον».
Στις 28 Απριλίου σηκώθηκε η ελληνική σημαία, όταν έγινε και η παράδοση του πλοίου στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ενώ  τη Δευτέρα 6 Ιουλίου,  θα γίνει η επίσημη ονοματοδοσία του και η ένταξή του στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό
Το πλοίο θα χρησιμοποιηθεί από το ΕΠΝ ως πλοίο πολλαπλών ρόλων. Ο κύριος ρόλος του πλοίου ήταν η μεταφορά καυσίμων, υγρών, και όλων των φορτίων στις μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, σε όλα τα μήκη και πλάτη των θαλασσών ενδιαφέροντος της Ελλάδας.
Το ΠΓΥ Ηρακλής έχει μεγάλη εμβέλεια διότι ανήκε στο εμπορικό ναυτικό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε με μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβων, το πλοίο μπορεί να κινηθεί για πολλές ημέρες χωρίς κανένα πρόβλημα.
Παράλληλα λόγω του ιδιόμορφου σκαριού του, δεδομένου ότι είναι σχεδιασμένο για τις βόρειες θάλασσες, μπορεί να αντέξει πολύ σε αντίξοες καιρικές και θαλάσσιες συνθήκες.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις