Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Αλλάζει τα δεδομένα ο ΠΟΥ: Μάσκες σε παιδιά άνω των 12 ετών και όχι καθολική χρήση

Αλλάζει τα δεδομένα με οδηγία του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και βάζει φρένο στην ανεξέλεγκτη χρήση μάσκας ακόμη και σε νήπια. Μάλιστα συνιστά η χρήση μάσκας σε ανήλικους να γίνεται μόνο όταν υπάρχει βεβαρημένο
επιδημιολογικό φορτίο και ισχύουν ευρεία περιοριστικά μέτρα.

Τα παιδιά από την ηλικία των 12 ετών και άνω θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα, στις ίδιες περιπτώσεις και υπό τις ίδιες συνθήκες που είναι υποχρεωτική και για τους ενήλικους, συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στο έγγραφο με τις αναθεωρημένες συστάσεις του ΠΟΥ, «συστήνεται η χρήση μάσκας από τα παιδιά άνω των 12 ετών» ιδίως όταν δεν είναι εφικτό να τηρηθεί απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από άλλους ανθρώπους και εφόσον υπάρχει ευρεία διάδοση του νέου κορονοϊού στη συγκεκριμένη ζώνη.

Στη χώρα μας αναπτύχθηκε μια μεγάλη αντίδραση για το αν θα πρέπει να γίνει η χρήση μάσκας καθολικά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ακόμη κια στο νηπιαγωγείο. Μάλιστα υπήρξε και παρέμβαση των αρχών σε ομάδες του διαδικτύου που εκφέρονταν ενάντια στην χρήση μάσκας.
Η εξέλιξη αυτή προφανώς εκθέτει κάποιους που έσπευσαν να δαιμονοποιήσουν τον αντίλογο, εκτός και αν υποβάλλουν μηνύσεις και στον Παγόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η χρήση μάσκας σε πολύ μικρές ηλικίες σίγουρα δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα μιας και τα πολύ μικρά παιδιά είναι ατίθασα και πιθανά να δημιουργεί και ψυχολογικά τραύματα στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές.
Πηγή πληρ.: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις