Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Άντε ΓΕΙΑ Ευρώπη! Εξέλιξη στην Κρήτη που εκθέτει τις Βρυξέλλες, «καυτό» μήνυμα στην Άγκυρα (vid)

Τι συμφωνήθηκε με τα ΗΑΕ μετά από τηλεφώνημα του Α/ΓΕΕΘΑ για την Σούδα

Λίγο πριν σας γράψαμε για την στρατηγική αντιτουρκική συμμαχία Ισραήλ-ΗΑΕ στην Μεσόγειο που βάζει «φωτιά» στα σχέδια του Ερντογάν (και) απέναντι στην Ελλάδα (ΕΔΩ).

Πριν από λίγο έγινε γνωστό από την ΕΡΤ πως μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τους ομόλογούς του Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να «κλειδώσουν» πολλές από τις λεπτομέρειες των αμυντικών συνεργασιών, τις επόμενες μέρες αναμένεται να προσγειωθούν στον διάδρομο της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα, τέσσερα F16 Block 60 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μαζί με χειριστές.

Επιπλέον οι τρεις Αρχηγοί πήραν αποφάσεις για περαιτέρω συνεργασία σε επίπεδο ασκήσεων, πληροφοριών, κοινής αντίληψης για την ασφάλεια και τις προκλήσεις, αλλά και την επιχείρηση που γίνεται από την γείτονα για ανατροπή του status quo στην περιοχή.

Ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις πρόκειται αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα, στα ταραγμένα από τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας νερά της Μεσογείου.

Με αυτή την κίνηση δεν αλλάζουν φυσικά οι ισορροπίες στο Αιγαίο, αλλά βλέπουμε πως σε αντίθεση με την Ενωμένη Ευρώπη, η ισραηλινό-αραβική συμμαχία στηρίζει έμπρακτα –λόγω φυσικά συμφερόντων- την Ελλάδα απέναντι στην τουρκική πρόκληση, στέλνοντας το δικό της μήνυμα στην Άγκυρα.

Στην πολιτική φυσικά τα πάντα ρει και η Ελλάδα οφείλει να έχει ανοιχτά μάτια και αυτά και σε άλλες πιθανές συμφωνίες που την συμφέρουν.



ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις