Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Χαμός με πολεμικά πλοία στη Μεσογείο - Ποιοι ήρθαν μετά τους Αμερικανούς - Τι θα κάνει η Ελλάδα!

Μετά τους Αμερικανούς και Ρώσοι στην περιοχή στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Το αμερικανικό πλοίο, Hershel «Woody» Williams, που είχε
προαναγγείλει και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, βρίσκεται στη ναυτική βάση της Σούδας.

Στο επίκεντρο διεθνών παικτών βρίσκεται η Ανατολική Μεσόγειος, μετά την κρίση που έχει ξεσπάσει με την Τουρκία. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή, καθώς μετά τη Γαλλία, και οι ΗΠΑ και η Ρωσία έστειλαν τα πλοία τους.

Το αμερικανικό πλοίο, Hershel «Woody» Williams, που είχε προαναγγείλει και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, βρίσκεται στη ναυτική βάση της Σούδας. Πρόκειται για μια πλωτή βάση που φιλοξενεί ελικόπτερα, αποβατικά σκάφη, αλλά και δυνάμεις πεζοναυτών.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στα νότια της Κρήτης βρίσκεται ρωσικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου, το οποίο έχει τη δυνατότητα να συλλέγει πληροφορίες, ενώ στην Κύπρο βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες μια γαλλική φρεγάτα, Λα Φαγιέτ, ενώ ανοιχτά του Λιβάνου είναι και ένα γαλλικό ελικοπτεροφόρο.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη σημειώθηκαν 49 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Οι 42 ήταν από ελικόπτερα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, τα οποία προσπαθούν να εντοπίσουν εδώ και μέρες τις θέσεις των ελληνικών υποβρυχίων, ενώ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο έλαβε χώρα και μια άσκηση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Δένδιας από Κύπρο: Οι τουρκικές προκλήσεις συνιστούν επιλογή ταραξία και στρέφονται εναντίον της ΕΕ
Δεκτός από τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, έγινε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέφθηκε την Κύπρο. Μετά το πέρας της κατ' ιδίαν συνάντησής τους, και των διευρυμένων συνομιλιών ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Κύπρου και Ελλάδας, οι δύο άνδρες παραχώρησαν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

«Η κλιμάκωση της Τουρκικής επιθετικότητας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας, «στρέφεται εναντίον της Ε.Ε. και θα πρέπει να συνεπάγεται και την κλιμάκωση της Ευρωπαικής αντίδρασης για την αντιμετωπιση της. Η παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας θα συζητηθεί ασφαλώς και στο Ανώτατο Επίπεδο. Στη Σύνοδο της ΜΕD7 στην Κορσική και ακολούθως στο Έκτακτο Ευρωπαικό Συμβούλιο που θα μετάσχουν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι τουρκικές προκλήσεις περιφρονούν τις σαφείς τοποθετήσεις της ΕΕ, των ΗΠΑ και των κρατών της περιοχής μας. Περιφορονούν τις ευρωπαικές αξίες, το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Συνιστούν κλιμάκωση και συνιστούν απαράδεκτη στρατιωτικοποίηση. Συνιστούν επιλογή ταραξία που προδίδει το αδιέξοδο των δικών του επιλογών».

Παναγιωτόπουλος σε Γερμανίδα υπ. Άμυνας: Κίνδυνος ατυχήματος στην Ανατολική Μεσόγειο
Την ίδια ώρα, για τον κίνδυνο ατυχήματος λόγω συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού δυνάμεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου προειδοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τη Γερμανίδα ομόλογό του, Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώνοντας τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας για την κατάσταση την Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα, ο υπουργός Άμυνας εστίασε στο ατύχημα ανάμεσα στη φρεγάτα Λήμνος και την τουρκική Kemal Reis.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει για τη συζήτηση την καγκελάριο Μέρκελ.

Είπε ότι γνωρίζει την κατάσταση στην περιοχή, και ότι σύμφωνα με δικές της πληροφορίες, ο τουρκικός στόλος θα αποχωρήσει από την περιοχή στις 23 Αυγούστου (οπότε λήγει η τουρκική NAVTEX).

Ο Νίκος Παναγιωτοπουλος επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης για άμεση αποχώρηση του τουρκικού σκάφους και του τουρκικού στόλου από την περιοχή ως προϋπόθεση για να γίνει η οποία προσπάθεια έναρξης διαλόγου.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις