Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Επιλεκτικές ευρωπαϊκές “ευαισθησίες”! Η Τουρκία απειλεί κράτος μέλος της ΕΕ αλλά ασχολούνται με τη Λευκορωσία

Η κοντόφθαλμη, μυωπική Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητά επιβεβαίωση των “δημοκρατικών της ευαισθησιών” στη Λευκορωσία με τους Γερμανούς να
αποκαλούν δικτάτορα τον πρόεδρο της ,την ίδια ώρα που “χαϊδεύουν” ,στηρίζουν και προωθούν τα συμφέροντα του δικτάτορα Ερντογάν! Μία εβδομάδα τώρα μια χώρα μη μέλος της ΕΕ, η Τουρκία, παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, απειλεί ανοιχτά με πόλεμο ένα κράτος μέλος, την Ελλάδα και Βερολίνο και Βρυξέλλες σφυρίζουν αδιάφορα και ασχολούνται πρωτίστως με την Λευκορωσία! Η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιδρά σ΄ αυτή την απίστευτη υποκρισία και δείχνει να ΄χει “ποντάρει” τα πάντα στις διαθέσεις των Γερμανών οι οποίες δεν είναι κρυφές: στηρίζουν την Τουρκία.

Ο υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, ο Όλαφ Σολτς, χαρακτήρισε χθες Κυριακή τον πρόεδρο της Λευκορωσίας «δικτάτορα» ο οποίος έχει απολέσει τη στήριξη του λαού της χώρας και προειδοποίησε τη Μόσχα εναντίον οποιασδήποτε επέμβασης για να τον κρατήσει στην εξουσία. «Πρόκειται για δικτάτορα, κατά συνέπεια χρειάζονται σαφείς δηλώσεις και σαφής γλώσσα», δήλωσε ο Σολτς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που παραχώρησε στον ιστότοπο της ταμπλόιντ εφημερίδας Bild και αναμεταδόθηκε απευθείας ψηφιακά.  «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτός ο πρόεδρος δεν διαθέτει καμία νομιμοποίηση, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα κυβερνούσε με τόσο απίστευτη και βάρβαρη βία», είπε ο Σολτς, σοσιαλδημοκράτης πολιτικός που θα διεκδικήσει τον θώκο της Άγγελας Μέρκελ. Ερωτηθείς τι θα μπορούσε να γίνει για την πρόληψη του ενδεχομένου να επέμβει η Ρωσία, ο Σολτς απάντησε «οι στρατιωτικές επεμβάσεις σε άλλα κράτη δεν είναι αποδεκτές και παραβιάζουν όλους τους κανόνες που έχουμε θέσει στους εαυτούς μας βάσει του διεθνούς δικαίου». Η Μόσχα έκανε σαφές ότι εννοεί να διαθέσει στον Λουκασένκο στρατιωτική βοήθεια εάν κριθεί απαραίτητο.

Ο κ.Σολτς τι άποψη να ΄χει για τον Ερντογάν;

Ο Μακρόν προτρέπει την ΕΕ να στηρίξει τις διαδηλώσεις
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Ένωση να «συνεχίσει να κινητοποιείται» στο πλευρό των «εκατοντάδων χιλιάδων» ανθρώπων που διαδηλώνουν στη Λευκορωσία εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνεχίσει να κινητοποιείται στο πλευρό των εκατοντάδων χιλιάδων Λευκορώσων που διαδηλώνουν ειρηνικά αξιώνοντας να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους, η ελευθερία τους και η κυριαρχία τους», ανέφερε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους σε ανάρτηση στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Το μήνυμα αυτό αναρτήθηκε καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί χθες βράδυ στο Μινσκ για να απαιτήσουν την αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Λουκασένκο, που αρνείται να εγκαταλείψει το αξίωμα μία εβδομάδα μετά την αμφισβητούμενη επανεκλογή του σε αυτό. Αντιδρώντας στην επιδείνωση της κρίσης, η ΕΕ έδωσε την Παρασκευή το πράσινο φως για να επιβληθούν στοχευμένες κυρώσεις εναντίον λευκορώσων αξιωματούχων που φέρονται να ευθύνονται για την καταστολή των κινητοποιήσεων και για την καταγγελθείσα νοθεία στις προεδρικές εκλογές. Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο κατηγόρησε προχθές Σάββατο την ΕΕ ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εξόριστη κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση της αντίπαλου του Σβετλάνας Τιχανόφσκαγια, που διέφυγε στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές, πως ιδρύει συντονιστικό συμβούλιο για να επιβλέψει τη μεταβίβαση της εξουσίας στο Μινσκ.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις