Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Επιστολή της προέδρου μονογονέων και έκκληση να αρθεί το μέτρο με τις μάσκες στα παιδια στα σχολεία

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Προς υπουργό παιδείας

Αξιότιμη κυρία υπουργέ παιδείας

Η σχολική χρονιά ξεκινά και το υπουργείο παιδείας έχει πάρει απόφαση να πηγαίνουν στο σχολείο τα παιδιά όλα με μάσκα.


 Ας το πάρουμε όμως λίγο πιο συγκροτημένα  το θέμα και ας υποθέσουμε ότι ο ιός είναι  επικίνδυνος και ότι τα παιδιά είναι μεταδότες. Τα παιδιά μεταξύ τους όμως δεν ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ πέρα από αυτά που έχουν κάποιο πρόβλημα όπως πχ άσθμα αλλεργίες σε φάρμακα σε περιπτωση που χρειαστεί αντιμετώπιση κάποιου ιού κλπ.
Τα παιδιά όλα μπορεί να είναι μεταδότες όπως και στο υπόλοιπο της ημέρας σε πάρκα, παιχνίδι γειτονιάς και σε χώρους άλλους γυμναστήρια κολυμβητήρια....
Από την στιγμή που τα ίδια τα υγιή παιδιά δεν ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ όμως από τον ιό δεν υπάρχει λόγος καθ' όλη τη διάρκεια της διδασκαλίας τους να φορούν μάσκα.
Μια μάσκα που θα περιορίσει την εισροή οξυγόνου στα πνευμόνια τους , μια μάσκα που θα περιορίσει την συγκρότηση σκέψης τους την ώρα της διδασκαλίας, μια μάσκα που εάν την φοράνε καθημερινά επί 6 ώρες συνεχώς ευαίσθητα πνευμονάκια παιδικά σίγουρα θα επιφέρει δυσλειτουργίες άλλες οργανικές.
Τα εκπαιδευτήρια δεν μπορεί να αποτελέσουν χώρο και τόπο όπου τα παιδιά θα μάθουν πως να τρομοκρατού
νται αλλά χώρος και τόπος όπου τα παιδιά θα πάρουν γνώσεις και αρχές σεβασμού και αλληλο εκτίμησης .
Είναι πολύ σκληρό να ντύνεις το πρωί το παιδάκι σου και όμορφα καθαρά να το φοράς και τη μάσκα γιατί η έκαστη κυβέρνηση είναι αδύναμη να δώσει άλλες λύσεις.
Είναι πολύ σκληρό να επιβάλεις ένα παιδάκι να φοράει κάτι που θα του περιορίσει την αναπνοή για πολλές ώρες με συνέπεια να μην λαμβάνει το απαιτούμενο οξυγόνο που του είναι απαραίτητο για την ανάπτυξή του .
Είναι πολύ σκληρό να δείχνεις στο παιδί σου ότι πρέπει να υποκύπτει σε κάθε αδυναμία του κράτους και να γίνεται το ίδιο θύμα.
Αυτό σίγουρα που πρέπει όμως να σεβαστούμε και πιστεύω πως εκεί πρέπει να το εστιάσουμε είναι η επικινδυνότητα μετάδοσης του ιού σε ευαίσθητα παιδιά.
Κανένας δεν μπορεί να είναι η αιτία να κινδυνέψει ένα παιδί με άσθμα ή με άλλες οργανικές δυσλειτουργίες.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι το εξής λοιπόν :
Όλα τα υγιή παιδάκια στο σχολείο κανονικά και τα παιδάκια που έχουν ευαισθησίες πιστοποιημένες από παιδίατρο να κάνουν τηλεκπαίδευση .
Παρακαλώ πολύ να λάβετε σοβαρά τις προτάσεις και όλα τα προαναφερόμενα
Είστε υποχρεωμένοι να δώσετε την πιο σωστή λύση ώστε να παιδιά να έχουν ελεύθερη αναπνοή στο χώρο του σχολείου. Άλλωστε μια μάσκα όταν την φοράς επί ώρες και την πιάνεις πολλές φορές στα χέρια δεν νομίζω ότι αποτελεί μέτρο προστασίας . Ούτε και η μάσκα που πολλά παιδια θα φοράνε την ίδια καθημερινά γιατί δεν θα έχουν χρήματα οι γονείς να τα εξασφαλίζουν από 5 μάσκες τη μέρα.

Με εκτίμηση
Η πρόεδρος μονογονέων Ελλάδος
Δαλακλή Νατάσσα




ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις