Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Ερντογάν: Οι αντίπαλοί μας να συμμαζευτούν – Θα κάνουμε ό,τι είναι στρατιωτικά απαραίτητο


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους αντιπάλους της Ελλάδας «να συμμαζευτούν» προειδοποιώντας ότι η Άγκυρα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προασπίσει τα συμφέροντά της.


Σε νέες δηλώσεις σε οξύτατο τόνο προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε εκδήλωση για την επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ, εν μέσω νέου γύρου έντασης στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας.

Απευθυνόμενος στους αντιπάλους της Άγκυρας, ο Ερντογάν τους κάλεσε να αποφύγουν λάθη που, όπως είπε, θα επέφεραν την καταστροφή τους.

«Η Τουρκία θα πάρει αυτό που δικαιούται στη Μαύρη Θάλασσα, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν διεκδικούμε την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τα συμφέροντα κανενός, αλλά δεν θα κάνουμε ποτέ παραχωρήσεις στα δικά μας δικαιώματα και συμφέροντα. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική έννοια. Καλούμε τους αντιπάλους μας να συμμαζευτούν και να προσέχουν να μην κάνουν λάθη που θα οδηγήσουν στην ήττα τους. Η Τουρκία δεν είναι μία από τις χώρες που η υπομονή της μπορεί να δοκιμαστεί» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Το γεγονός ότι όσοι δεν άξιζαν της βυζαντινής κληρονομιάς, σήμερα, με την υποστήριξη των Ευρωπαίων, ακολουθούν το δρόμο της αδικίας, της ανομίας και της πειρατείας, αποδεικνύει ότι δεν έχουν μάθει τα μαθήματα της Ιστορίας» πρόσθεσε.

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
Η νέα δήλωση Ερντογάν έρχεται ύστερα από τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε χτες, Τρίτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Τσαβούσογλου κατόπιν της συνάντησής του με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, είχε τονίσει ότι «αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για ατύχημα, θα αναλάβουμε δράση και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».

Υπενθυμίζεται ότι το «θερμόμετρο» έχει ανέβει στην Ανατολική Μεσόγειο ύστερα από έκδοση πολλαπλών NAVTEX. Η Τουρκία προχώρησε σε παράταση της NAVTEX για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με την Ελλάδα να απαντά με αντι-NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις.

Την ίδια στιγμή, επίσκεψη πραγματοποίησε χτες στις δύο χώρες, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη διαλόγου με βάση το διεθνές δίκαιο, ενώ προειδοποίησε ότι «η παρούσα κατάσταση είναι παιχνίδι με τη φωτιά και η μικρότερη σπίθα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή».

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις