Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Γ. Χατζημάρκος: “Κανείς δεν κρίβει κρούσματα στα νησιά – Αναμενόμενη η αύξησή τους αυτή την περίοδο”

Συνέντευξη τύπου για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας παραχώρησε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.


Αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στα νησιά, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να τηρούνται οι οδηγίες που εισηγείται η αρμόδια επιτροπή λοιμοξιολόγων και ο ΕΟΔΥ.

«Περνάμε σε μία νέα δύσκολη φάση της πανδημίας. Τις τελευταίες ημέρες έχει σημάνει συναγερμός σε όλη την Ευρώπη. Όλες οι χώρες αναθεωρούν και τροποποιούν καθημερινά το σχέδιό τους. Σε εμάς, πέρα από όλα τα άλλα, επηρεάζεται σημαντικά ο τουρισμός. Το να έχουμε τουριστικές ροές, εξαρτάται από παράγοντες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Εξαρτάται από αποφάσεις χωρών από τις οποίες αντλούμε επισκέπτες. Υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες, πλούσιες και οργανωμένες όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση των πολιτών σε μοριακούς ελέγχους. Θα περίμενε κανείς να έχουν υποβληθεί οι πολίτες σε ένα μοριακό τεστ πριν ταξιδέψουν, είναι κάτι απλό σε μεγάλες χώρες. Όμως στην πράξη διαπιστώνουμε ότι είναι δύσκολο και ότι αργούν πολύ τα αποτελέσματα. Αυτό επηρεάζει αναμφισβήτητα τις ροές και έτσι κινούμαστε φέτος πάνω σε κινούμενη άμμο, καταφέρνοντας μέχρι στιγμής να ισορροπήσουμε. Παρακολουθούμε πάντα τις εξελίξεις και ακούγοντας και εφαρμόζοντας τα μέτρα που εισηγείται η αρμόδια επιτροπή λιομωξιολόγων που άλλωστε από το Μάρτιο μέχρι τώρα έχει πετύχει στο έργο της.
Όσο η διεθνής επιστημονική κοινότητα δεν έρχεται με την υγειονομική λύση της πανδημίας, μία θεραπεία ή το εμβόλιο, όλοι καταλαβαίνουμε ότι θα συνεχίσουμε να ζούμε με τις επιπτώσεις, ότι θα συνεχίσουμε καθημερινά να δίνουμε αγώνα για να μείνουμε όρθιοι, να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τηρουμένων των συνθηκών που επικρατούν. Η οικονομία στην περιοχή μας εξαρτάται απολύτως από τον τουρισμό. Είμαστε η περιφέρεια που κατέχει παγκοσμίως το ρεκόρ ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ της που παράγεται από ένα κλάδο της οικονομίας. Κατά 97% το ΑΕΠ μας παράγεται από τον τουρισμό», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Ο κ. Χατζημάρκος ξεκαθάρισε ότι κανείς δε μπορεί να κρύψει τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων που υπάρχουν στα νησιά μας, αντίθετα με όσα διαδίδονται από ορισμένες πλευρές.  Τόνισε δε, ότι την περίοδο που διανύουμε ήταν αναμενόμενο να καταγραφεί αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα του lockdown.

«Κανείς δεν κρύβει κρούσματα. Τα ανακοινώνει μόνο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΕΟΔΥ. Κανείς φορέας ή οργανισμός σε τοπικό επίπεδο ή πολιτικό πρόσωπο δεν το κάνει αυτό! Επιπλέον υπάρχει η απαίτηση από ένα κομμάτι της κοινωνίας μαζί με την όποια ανακοίνωση γίνεται, να δίδονται και περισσότερες πληροφορίες. Και αυτή είναι μία απόφαση που ελήφθη κεντρικά για την προστασία των προσωπικών δεδομένων», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζημάρκος, σημειώνοντας ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς στο Νότιο Αιγαίο.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις