Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Η αλήθεια ΔΕΝ κρύβεται! Ο άνθρωπος που μίσησαν σαν Έλληνα οι Τούρκοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουρκική λύσσα...
Ποιος δεν έχει το θρυλικό «Εξπρές του μεσονυχτίου», την πιο πολυσυζητημένη ταινία του γνωστού Βρετανού σκηνοθέτη Άλαν Πάρκερ, που έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών.


Το σενάριο της ταινίας υπέγραφε ο Όλιβερ Στόουν, τιμούμενος μάλιστα με δύο βραβεία Όσκαρ. Για όσους δεν γνωρίζουν είχε βγει στους κινηματογράφους το 1978 και ήταν βασισμένη στην αληθινή ιστορία του νεαρού Αμερικανού Μπίλι Χέιζ!


ΤΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΒΗ

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για κατοχή χασίς και καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση. Κατά την διάρκεια της φυλάκισής του βίωσε την απίστευτη σκληρότητα των τουρκικών φυλακών και των τούρκων αστυνομικών, μέχρι να καταφέρει τελικά να αποδράσει. Αν υπέφερε τόσα πολλά, φανταστείτε τι υποφέρουν οι κρατούμενοι, οι οποίοι έχουν σηκώσει ανάστημα απέναντι στον τουρκικό δεσποτισμό.

«Το εξπρές του μεσονυχτίου» έμεινε στην ιστορία μαζί με την συγκλονιστική μουσική του Τζιόρτζιο Μόροντερ. Η ταινία, όπως ήταν φυσικό, εξόργισε την Τουρκία η οποία αντέδρασε έντονα καταβάλλοντας, μάλιστα, απεγνωσμένες προσπάθειες προκειμένου να διακοπεί η προβολή της.

Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ

Δεν τα κατάφερε τελικά και όχι μόνο αυτό, αλλά με τον ντόρο που έγινε η ταινία απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη δημοτικότητα. Φίλοι της Τουρκίας σε άλλες χώρες κατηγόρησαν την ταινία ακόμα και για… ρατσισμό!!!

Τα χρόνια πέρασαν και Τούρκοι διπλωμάτες παραδέχτηκαν πως ο αρνητικός αντίκτυπος που είχε η ταινία στον τουρισμό της χώρας ήταν τεράστιος. Οι εικόνες των βασανιστηρίων μέσα στα τουρκικά κελιά είχαν χαραχτεί ανεξίτηλα στην μνήμη όσων την είχαν παρακολουθήσει με αποτέλεσμα πολλοί απ’ αυτούς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να επισκεφθούν την βάρβαρη αυτή χώρα, η οποία μέχρι σήμερα σφάζει, βασανίζει και κλέβει, ενώ μπροστά από τις κάμερες παριστάνει το «καλό παιδί». Ίσως αυτή την φορά το εξπρές του μεσονυκτίου γυριστεί στο Αιγαίο, σημαίνοντας το τέλος της Τουρκίας.

Ο Άλαν Πάρκερ για αυτή του την ταινία μισήθηκε από τους Τούρκους σαν να ήταν Έλληνας!








ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις