Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ;;;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Όσοι νομίζουν ότι αυτό θα περάσει ανώδυνα για να μην χαλάσουν την…
«ζαχαρένια» τους μάλλον έχουν μεσάνυχτα
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ και τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας, Fatih Dönmez, έχουν αρχίσει οι έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα στην περιοχή που βρίσκεται μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ενώ η Αθήνα διαψεύδει το γεγονός αυτό και μάλιστα μιλάει για αβλαβή διέλευση του τουρκικού στόλου και του ερευνητικού σκάφους Oruç Reis.
Όπως αναφέρεται το Ορούτς Ρέις απτόητο θα κάνει έρευνες σε 16 οικόπεδα που περιλαμβάνουν και τα 7 στα σύνορα του Τουρκο-Λιβυκού Μνημονίου, Το πλοίο που κινείται με ταχύτητα 8 χιλιομέτρων την ώρα θα συγκεντρώσει στοιχεία για τα πλούσια κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου. Μια άλλη αποστολή του είναι να συγκεντρώσει δεδομένα που είναι απαραίτητα για τον καθορισμό της ΑΟΖ Τουρκίας στα δυτικά όρια».
Εντωμεταξύ πολεμικό κλίμα, καλλιεργεί ο τουρκικός τύπος με αφορμή την παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το Ορούτς Ρέις. Σε σημερινά δημοσιεύματα, προβάλλουν την ανυποχώρητη στάση της Τουρκίας και μιλούν ακόμη και για την πολεμική ικανότητα της χώρας με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής Yeni Safak που έχει τίτλο «είμαστε έτοιμοι για όλα και για σύγκρουση.
Χαρακτηριστικό είναι πως τα τουρκικά δελτία ειδήσεων των τουρκικών καναλιών αρχίζουν με φιλοπόλεμες κραυγές για την κρίση με την Ελλάδα, (εδώ διαπρέπει ο…γνωστός κύριος Μανώλης Κωστίδης που εργάζεται για τουρκικό κανάλι, μάλιστα) και κατηγορούν την ελληνική πλευρά ότι προκαλεί επικίνδυνα την ειρήνη με αποτέλεσμα η Τουρκία να εşıναι αναγκασμένη να δώσει την…κατάλληλη απάντηση.
Ένα δείγμα :
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις