Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Κλοπή μαρμάρινου γλυπτού στο Φάρο Λιβάδας Τήνου

Πριν λίγες ημέρες η σελίδα που έχει δημιουργηθεί με στόχο την ευαισθητοποίηση των φορέων – κατοίκων της Τήνου για την επισκευή του
Φάρου Λιβάδας Τήνου, γνωστοποίησε ότι έκλεψαν το μαρμάρινο γλυπτό που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του φάρου.
Αναφέρει η σελίδα:
Στον εξωτερικό χώρο του Φάρου, είχαμε τοποθετήσει πάνω σε βράχο γλυπτό με ανάγλυφη την τριήρη του Παναιτίου του Σωσιμένους* (σημερινό έμβλημα και του Δήμου Τήνου) και εγχάρακτα τα γράμματα ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ ΣΩΣΙΜΕΝΟΥΣ. (Φωτο 3.1). Θέλαμε έτσι να τοποθετήσουμε ένα σύμβολο σύνδεσης της αρχαίας ιστορίας του νησιού με την πρόσφατη ναυτική μας ιστορία, με σεβασμό στους ακρίτες των Φάρων και τη ναυτική παράδοση της φυλής, σύμβολο που αντίκρυζαν και σεβάστηκαν όλοι οι πολυπληθείς επισκέπτες και περιπατητές της περιοχής. Λόγω του ότι στην πορεία, κεραυνός χτύπησε και άνοιξε στα δύο το βράχο, αφήνοντας ευτυχώς το γλυπτό ανέπαφο, το είχαμε τοποθετήσει, για προσωρινή φύλαξη, στο εσωτερικό της μαρμάρινης σκάλας του Φάρου, ώστε να το αποκαταστήσουμε άμεσα.
Αν όμως το γλυπτό, βάρους περίπου 12 κιλών, επέζησε του κεραυνού, έγινε στόχος πλατσικολόγων κλεφτών, που χωρίς κανένα σεβασμό στο συμβολισμό, στην ιστορία του τόπου, στο δημιουργό του, αλλά και στους κόπους των εθελοντών, το έκλεψαν.
Δεν μας πτοούν οι κλέφτες και οι πλιατσικολόγοι. Θα κατασκευάσουμε άμεσα άλλο και θα το τοποθετήσουμε εκεί που πρέπει και εκεί που ανήκει.
Παρακαλούμε κάθε καλόπιστο αναγνώστη, σε περίπτωση εντοπισμού του κλεμμένου γλυπτού οπουδήποτε (Φωτο3.2), να μας ενημερώσει στο τηλέφωνο 6970008278 (Μ.Αλβέρτης).
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις