Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Γκάφα ολκής με τα 30 κρούσματα της Δευτέρας: Έγινε λάθος από το εργαστήριο (μονο 30; μοναδικο λαθος;)

Σε λάθος του εργαστηρίου που διενεργεί τους δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορωνοϊο στο Αεροδρόμιο Πάφου αποδίδει το Υπουργείο Υγείας τα 30
κρούσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα που μας πέρασε. Εν τέλει το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι μόλις ένας επιβάτης ήταν θετικός στον κορωνοϊο ενώ εκκρεμούν άλλα τρία επαναλειπτικά τεστ.

Το Υπουργείο Υγείας θορυβήθηκε από τον μεγάλο αριθμό που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα και προχώρησε σε επανάληψη των εργαστηριακών εξετάσεων, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν ότι 26 από τα 30 κρούσματα, ήταν εν τέλει αρνητικά.

Συγκεκριμένα τα 30 κρούσματα αφορούσαν:

17 από Μύκονο
10 από Ολλανδία
2 από Αγγλία
1 από Κροατία
Τα εν λόγω κρούσματα είχαν υποβληθεί σε δειγματοληψία στο Αεροδρόμιο Πάφου.

"Λόγω του έντονου προβληματισμού που προκλήθηκε και κατόπιν εισήγησης της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, αναφέρει το Υπουργείο, διενεργήθηκε σε όλα τα άτομα επαναληπτική εργαστηριακή εξέταση. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα για τη διαχείριση των θετικών στον ιό ατόμων και των επαφών τους", αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Προστίθεται ότι μέχρι αυτή την ώρα, ολοκληρώθηκε η επαναληπτική εργαστηριακή εξέταση για τα δείγματα 27 ατόμων, εκ των οποίων μόνο το ένα εντοπίστηκε θετικό στον ιό.

"Αναμένεται εντός της ημέρας το αποτέλεσμα της εργαστηριακής εξέτασης για τα άλλα τρία άτομα", αναφέρει το ανακοινωθέν.

"Επιμόλυνση κατά την επεξεργασία"

Εκ πρώτης όψεως μετά από διερεύνηση που έγινε από την Έφορο Κλινικών Εργαστηρίων διαφαίνεται ότι υπήρξε επιμόλυνση κατά την επεξεργασία των συγκεκριμένων δειγμάτων στο συμβεβλημένο Κλινικό Εργαστήρι, και το θέμα διερευνάται περαιτέρω για λήψη τελικών αποφάσεων

"Ως εκ τούτου, και λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω δεδομένα, τα άτομα που εντοπίστηκαν αρνητικά στον ιό στην επαναληπτική διαγνωστική εξέταση, υποβάλλονται εκ νέου σήμερα σε εργαστηριακή εξέταση. Όσα άτομα έχουν και τη 2η φορά αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς και οι στενές επαφές τους, θα αποδεσμευτούν από το πρωτόκολλο της υποχρεωτικής καραντίνας με οδηγίες της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης. Για το θετικό στον ιό άτομο και τις στενές του επαφές του εξακολουθεί να τηρείται η διαδικασία όπως προβλέπεται στο πρωτόκολλο" αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου.


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις