Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Λίβανος-Μπαχρέιν εξετάζουν τώρα συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ, μετά τα ΗΑΕ

Μετά την ιστορική ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα σε Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) τη Πέμπτη, που οδηγεί στην πλήρη εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων τους, ο Λίβανος και το Μπαχρέιν εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο μιας αντίστοιχης ειρηνευτικής συμφωνίας με το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν φάνηκε να μην αποκλείει σήμερα το ενδεχόμενο ειρήνης με το Ισραήλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό ειδησεογραφικό δίκτυο BFMTV. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν ο Λίβανος θα ήταν έτοιμος να συνάψει ειρήνη με το Ισραήλ, ο Αούν απάντησε: «Εξαρτάται. Έχουμε προβλήματα με το Ισραήλ, πρέπει πρώτα να τα επιλύσουμε».
Να σημειωθεί πως για τη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, ο Λιβανέζος πρόεδρος ανέφερε πως τα ΗΑΕ είναι μια «ανεξάρτητη χώρα» και δεν επέκρινε τη συμφωνία όπως έχει κάνει η Χεζμπολάχ:
Επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο EHA «το Μπαχρέιν αναμένεται να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ. Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι ο Γιόσι Κοέν, επικεφαλής της Μοσάντ, συναντήθηκε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Μπαχρέιν. Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Simoν Arann ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η τοποθεσία της ισραηλινής πρεσβείας στο Μπαχρέιν έχει ήδη καθοριστεί».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις