Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020

ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΑΤΡΑΧΟΣ; NAI H OXI; NA ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!

Dr. Grigoris Vassiliades, M.Sc. Ph.D.

Αν πάρεις ένα βάτραχο, τον βάλεις σε μια κατσαρόλα με νερό και τον φέρεις στη φωτιά, παρατηρείς ότι ο βάτραχος προσαρμόζεται στη θερμοκρασία του νερού,
παραμένει μέσα και συνεχίζει να προσαρμόζεται στην αύξηση της θερμοκρασίας.. Όταν το νερό φτάνει στο σημείο να βράσει ο βάτραχος θέλει να πηδήξει έξω από την κατσαρόλα αλλά δεν μπορεί γιατί είναι πολύ αδύναμος και κουρασμένος λόγω των προσπαθειών που έκανε για να προσαρμοστεί στη θερμοκρασία! Μερικοί θα έλεγαν ότι αυτό που σκότωσε τον βάτραχο ήταν το καυτό νερό... αυτό που σκότωσε τον βάτραχο ήταν η αδυναμία του να αποφασίσει πότε να πηδήξει έξω!
Γι'αυτό σταματήστε την "προσαρμογή" σε λάθος καταστάσεις, καταχρηστικές σχέσεις, παρασιτικούς φίλους και σε πολλά πολλά άλλα παρόμοια. Αν συνεχίσετε να προσαρμόζεστε στη "ζέστη" έχετε τον κίνδυνο να "πεθάνετε" μέσα σας...
Μην στεναχωριέστε.
Κανείς δεν πήρε ένα βατραχάκι και να το βράσει.
Είναι το "σύνδρομο του βραστού βατράχου ".
Ένα διδακτικό "παραμύθι"εμπνευσμένο από τον OLIVER CLERC (Γάλλος συγγραφέας και φιλόσοφος)
Αναφέρεται στην κακομεταχείριση και στην τάση του ανθρώπου να προσαρμόζεται σε καταστάσεις που σιγά σιγά τον καταστρέφουν ψυχικά και συναισθηματικά.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΣΑΙ Ή ΟΧΙ ΒΑΤΡΑΧΟΣ;


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις