Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Ορούτς Ρέις: Πού βρίσκεται το τουρκικό ωκεανογραφικό - Τι συζητήθηκε στο Συμβούλιο Άμυνας - ΒΙΝΤΕΟ

"Οκτώ μίλια λίγο πριν φτάσει στο δυτικό άκρο, εκεί δηλαδή που εφάπτεται η παράνομη τουρκική NAVTEX με την οριοθετημένη ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου"
βρίσκεται το τουρκικό Ορούτς Ρέις. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Χρήστος Μαζανίτης στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το Ορούτς Ρέις "έστριψε και φαίνεται ότι έχει πάρει μια πορεία 170 μοιρών νοτιοανατολική. Φαίνεται δηλαδή ότι στρίβει προς τα πίσω μαζί με τα συνοδευτικά πλοία του". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, "μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει επιβεβαιωθεί αν έχει μαζέψει το ηχοβολιστικά καλώδιά του το πλοίο. Πάντως είναι γεγονός ότι για να μπορέσει ένα πλοίο αυτού του μεγέθους και αυτής της ικανότητας να στρίψει, θα πρέπει να έχει έναν πολύ μεγάλο χώρο για να μπορέσει να κάνει τη στροφή".

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Τρίτης η συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας (Σ.ΑΜ.) υπό την προεδρία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, το οποίο συνήλθε απόψε, Τρίτη 11 Αυγούστου 2020.

Αντικείμενο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας ήταν η αποτίμηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και ζητήματα επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Παρέστη επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις