Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Παραλήρημα Ντονμέζ: Άφαντη η Ελλάδα – Κρύφτηκε πίσω από ξένες δυνάμεις

Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό της Τουρκίας που διαμηνύουν προς την κυβέρνηση ότι η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία ούτε Λιβύη και είναι πανίσχυρη σε στεριά,
αέρα και θάλασσα, οι υπουργοί του Ερντογάν προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.
«Δεν εποφθαλμιούμε τα δικαιώματα και τις περιουσίες κανενός. Παρακαλώ, κανείς να μην εποφθαλμιά τις δικές μας ζώνες αρμοδιότητας», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας κ. Ντονμέζ απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις ανακοινώσεις στις οποίες αναμένεται να προβεί αύριο ο Τούρκος Πρόεδρος.
«Επειδή η Ελλάδα τελευταίως δεν μπόρεσε να δείξει την παρουσία της στο πεδίο, προσπαθεί να δικαιολογήσει τον εαυτό της κρυμμένη πίσω από ορισμένες εξωτερικές δυνάμεις όπως είναι η Ε.Ε., αλλά το δηλώνω ανοικτά και ξεκάθαρα ότι έχουμε δίκαιο σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο των Ηνωμένων Εθνών», ανάφερε.
Για τον όρο της υφαλοκρηπίδας στο διεθνές δίκαιο, όπως αναφέρει το Cyprus Times, ο κ. Ντονμέζ δήλωσε ότι οι χώρες που έχουν απέναντι ακτές, μπορούν να συναντηθούν και να προβούν σε κοινές συμφωνίες διαμοιρασμού.
Υπενθυμίζοντας ότι μια τέτοια συμφωνία έγινε με την Λιβύη, πρόσθεσε ότι έχουν κάνει “συμφωνία” με το ψευδοκράτος όσον αφορά τον “βορρά” της Κύπρου. «Ανακηρύξαμε τη δική μας υφαλοκρηπίδα στα Ηνωμένα Έθνη το 2012 και την περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται το Ορούτς Ρέις στα δυτικά του νησιού. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ασταμάτητα τις δραστηριότητες μας», είπε.
Επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή για διάλογο, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι εάν η Ελλάδα το επιθυμεί, «μπορεί να έλθει και να διαπραγματευτούμε αυτά τα θέματα». Η Ελλάδα προσπαθεί να παρουσιάσει το Καστελόριζο ως ηπειρωτικό έδαφος με δική του υφαλοκρηπίδα, ενώ είναι 580 χιλιόμετρα μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα και μόνο δύο χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Τουρκίας, υποστήριξε.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις