Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: Δεν υποκύπτουμε σε απειλές και εκβιασμούς Πολεμικό παραλήρημα Ερντογάν για τους «εισβολείς Έλληνες» στη Μικρά Ασία

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος πρόεδρος, εξαπολύοντας λεκτικά πυρά κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.


Εθνική επέτειος η σημερινή για την Τουρκία, για τη Μάχη του Σαγγάριου, και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφτηκε το μαυσωλείο του Ατατούρκ.

Από εκεί, δήλωσε ότι η Τουρκία «δεν θα υποκύψει στις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε και στη γλώσσα των εκφοβισμών και των εκβιασμών. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες».


Ο αγώνας της Τουρκίας για ανεξαρτησία συνεχίζεται και σήμερα, συνέχισε και πρόσθεσε: «Δεν είναι απολύτως τυχαίο που αυτοί που επιδιώκουν να μας αποκλείσουν από την Ανατολική Μεσόγειο είναι οι ίδιοι με αυτούς που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα».

«Ακριβώς όπως το έθνος μας πέτυχε τη νίκη στον αγώνα της για την ανεξαρτησία, δεν θα διστάσει ποτέ να αποτρέψει τις επιθυμίες και τις κινήσεις για μια σύγχρονη Συνθήκη των Σεβρών στη γαλάζια πατρίδα μας. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το ζήτημα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη», είπε χαρακτηριστικά.

Χθες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτήρισε αιτία πολέμου ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο στα 12 ναυτικά μίλια και προειδοποίησε ότι το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις θα συνεχίζει για τρεις ακόμη μήνες να κινείται στην ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:Δεν τόλμησε καν να κατονομάσει τους Έλληνες.
Για «εισβολείς» που όμως δεν θα κατορθώσουν να αποκλείσουν την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την εθνική γιορτή της νίκης, το 1922.

Σημειωτέον πως οι Τούρκοι σήμερα…πανηγυρίζουν για την επέτειο της νίκης στο Σαγγάριο εναντίον του ελληνικού στρατού.


«Η Τουρκία δεν θα υποκύψει απέναντι στις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε και στη γλώσσα των εκφοβισμών και των εκβιασμών. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες» δήλωσε ο Ερντογάν, σήμερα, Κυριακή.


Νωρίτερα, ο Ερντογάν είχε εκφωνήσει τον καθιερωμένο του λόγο για την τουρκική εθνική εορτή, κάνοντας λόγο για «εισβολές» που πριν έναν αιώνα προσπάθησαν να εισβάλουν στην Τουρκία και σήμερα «επιδιώκουν να μας αποκλείσουν από την Ανατολική Μεσόγειο».

Παρά το ότι ο «σουλτάνος» δεν κατονόμασε ρητά τους Έλληνες, υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα αποτρέψει τις κινήσεις στη «Γαλάζια Πατρίδα».

Και συνέχισε στον ίδιο τόνο:

«Ο αγώνας της Τουρκίας για ανεξαρτησία και μέλλον συνεχίζεται και σήμερα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που επιδιώκουν να μας αποκλείσουν από την Ανατολική Μεσόγειο είναι οι ίδιοι εισβολείς με αυτούς που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν έναν αιώνα. Ακριβώς όπως το έθνος μας πέτυχε τη νίκη στον αγώνα για ανεξαρτησία, παρά τη φτώχεια και τη στέρηση, δεν θα διστάσει ποτέ να αποτρέψει τις επιθυμίες και τις κινήσεις στη “Γαλάζια Πατρίδα”» .

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις