Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Στρατηγική ΣΥΜΜΑΧΙΑ κατά της Τουρκίας – «Φωτιά και τσεκούρι» στα σχέδια του Ερντογάν

Παγκόσμιες προεκτάσεις λαμβάνει η κρίση στην Μεσόγειο, έτοιμες πάντα και οι Ελληνικές Δυνάμεις…


Η συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σηματοδοτεί σίγουρα μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, η οποία, όπως θα δείτε αφορά και τον Ελληνισμό.

Αν και βήματα επικοινωνίας ανάμεσα στα συντηρητικά καθεστώτα του Κόλπου και το Ισραήλ είχαν υπάρξει και τα προηγούμενα χρόνια, ιδίως από τη στιγμή που υπάρχει η κοινή εχθρότητα προς το Ιράν, αυτή την φορά ο συμβολισμός είναι μεγάλος.

Φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η εν λόγω κίνηση προβλήθηκε με πολύ έντονο τρόπο και από τον πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος ψάχνει υποστήριξη (και) από το Ισραήλ και τους εμίρηδες για να διατηρήσει την εξουσία στις ΗΠΑ. Πέραν τούτου, όμως, στην παρούσα φάση, τόσο οι δυνάμεις που στηρίζουν την παγκοσμιοποίηση (Ο.Η.Ε, ΝΑΤΟ, Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση κ.α.), όσο και οι δυνάμεις που αντιτίθενται σε αυτή (Τραμπ, Ρωσία κ.α.) βρίσκονται σε σημείο συνεννόησης σε σχέση με τον τρόπο διακυβέρνησης του πλανήτη. Μοναδικό αγκάθι οι εκλογές στις ΗΠΑ, οι οποίες μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω.

Κυρίως προβλήθηκε ο συμβολισμός ότι πλέον τα κράτη του Κόλπου, αλλά και συνολικότερα ο αραβικός κόσμος πλέον ετοιμάζεται να περάσει σε μια φάση και τυπικής ομαλοποίησης των σχέσεων με το Ισραήλ, αφήνοντας για τα καλά στο παρελθόν την εποχή των μεγάλων αραβικών συνασπισμών κατά του Τελ Αβίβ. Αξιοσημείωτη είναι η διασύνδεση της συμφωνίας αυτής με την αναβολή της προαναγγελθείσας προσάρτησης μεγάλου μέρους της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ, κάτι που φέρνει όλο και πιο κοντά την ειρηνική συνεννόηση και στο Παλαιστινιακό, βασική προϋπόθεση για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης-στρατηγικής συνεννόησης ανάμεσα στις Μεγάλες Δυνάμεις.



Υπάρχει όμως και ένα θέμα που αφορά την Ελλάδα μέσα στην εν λόγω συμφωνία.

Σε αυτή την πορεία συνεννόησης του Αραβικού Κόσμου με το Ισραήλ, το εβραϊκό κράτος υπέδειξε ένα ΑΓΚΑΘΙ: την ΤΟΥΡΚΙΑ!!!, ηοποία σύμφωνα με την εβραϊκή άποψη, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, έχει αναλάβει τα ηνία της πιο επικίνδυνης χώρας στην περιοχή από το Ιράν, μετά την άκρατη επιθετικότητα που επιδεικνύει ο Ταγίπ Ερντογάν από την Συρία και το Ιράκ μέχρι την Κύπρο, το Αιγαίο και την Λιβύη, εμποδίζοντας αφενός τα ενεργειακά σχέδια στην Ανατ. Μεσόγειο με επίκεντρο το Ισραήλ, διεκδικώντας αφετέρου την περιφερειακή πρωτοκαθεδρία στην ευρύτερη περιοχή.

Ως εκ τούτου, για το Ισραήλ και τους νέους συμμάχους του, η Τουρκία στρέφεται πλέον εναντίον του Εβραϊκού Κράτους και των Αράβων αντιπάλων του Ιράν. Αυτοί είναι οι πραγματικοί στόχοι του Ταγίπ Ερντογάν, μαζί με την Κύπρο και την Ελλάδα…

Σε περίπτωση που η εν λόγω διαπίστωση ισχύει, τότε η Τουρκία βαδίζει σε άκρως επικίνδυνο μονοπάτι. Ελλάδα και Κύπρος, παρότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στριμώχνουν συνεχώς την Άγκυρα στο Αιγαίο, θέτουν ως προτεραιότητα την διπλωματία ειρήνη. Αντίθετα, το εβραϊκό Κράτος, όταν νιώσει απειλή, προστατεύει με «φωτιά και τσεκούρι» την εθνική του ασφάλεια και κυριαρχία, κάτι που πολλάκις έχει αποδείξει.

 Άλλωστε το έχει αποδείξει στα πεδία των μαχών.

Η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ, Μοσάντ, φέρεται να έχει σχεδιάσει αντιτουρκικό μέτωπο, στο οποίο ήδη συμμετέχουν χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος. Η Ελλάδα έχει προσεγγίσει αυτή την συμμαχία, μέχρι στιγμής με επιτυχία. Ενδεχομένως εισχωρήσει σε αυτήν , σύντομα, και η Σαουδική Αραβία, με την οποία η Αθήνα είχε πρόσφατα συναλλαγή στρατιωτικού περιεχομένου.

Την Ελλάδα ενδιαφέρει άμεσα πως η εν λόγω συμμαχία έχει απέναντι της την Τουρκία.

Αρχικά το μέτωπο είχε στόχο το Ιράν, αλλά οι Ισραηλινοί φέρεται να έπεισαν τις αραβικές χώρες ότι η Τεχεράνη είναι μία εύκολη υπόθεση και ο μεγάλος κίνδυνος βρίσκεται στην Άγκυρα. Αυτά λένε οι πληροφορίες. Ο πόλος αν θέλετε γύρω από το Ισράηλ έχει μετατραπεί σε αντιτουρκική συμμαχία, με την γείτονα να εμφανίζεται απομονωμένη προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα σε Μόσχα και Ουάσινγκτον. Θα τα καταφέρει έχοντας απέναντι (και) το Ισραήλ;

Η Τουρκία πάντως ανακοίνωσε πως ίσως διακόψει τις διπλωματικές της σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.



ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις