Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Τα βρόντηξε από τη ΝΔ καταγγέλλοντας τους ρουσφετολογικούς διορισμούς των νέων διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!

Την παραίτησή του από όλα τα όργανα της Νέας Δημοκρατίας και κάθε συνδικαλιστικό φορέα που συμμετείχε υπέβαλε ο καθηγητής και διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς,
Ιωάννης Λιναρδάκης, καταγγέλλοντας με την αντίδρασή του αυτή τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και τις επιλογές που έγιναν για την τοποθέτηση του νέου διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Κιλκίς, θέση την οποία διεκδίκησε και ο ίδιος καταθέτοντας σχετικό φάκελο.
Να σημειωθεί ότι μόλις πρόσφατα  το Υπουργείο Παιδείας με «συνοπτικές διαδικασίες» και αμιγώς κομματικές επιλογές, έπαυσε τους διευθυντές εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, αιφνιδιαστικά, και διόρισε 116 νέους προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα. Η επιλογή των νέων -προσωρινών- διευθυντών έγινε με μια πρωτοφανή και εμφανώς αδιαφανή διαδικασία επιλογής, από ένα πενταμελές συμβούλιο επιλογής που συστήθηκε «στο πόδι», χωρίς τη συμμετοχή αιρετών συνδικαλιστών και θεωρείται πως γυρίζει την εκπαίδευση πολλές δεκαετίες πίσω. Οι επιλογές είναι τόσο προκλητικά κομματικές που στο Νομό Φωκίδας, τοποθετήθηκε Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ Ιωάννη Μπούγα.
“Ο ταχυσκελισμός – τρίπλα… δεν ενδείκνυται στις εκπαιδευτικές διαδικασίες…”
Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ττο μήνυμα που απέστειλε στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ο κ. Λιναρδάκης για τις τοποθετήσεις των διευθυντών από το υπουργείο Παιδείας: “Ο ταχυσκελισμός – τρίπλα… δεν ενδείκνυται στις εκπαιδευτικές διαδικασίες…”
Ο κ. Λιναρδάκης κατέθεσε χθες, Τρίτη 18 Αυγούστου, με δήλωσή του προς τη Νέα Δημοκρατία την παραίτησή του: από Γενικός Γραμματέας της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Κιλκίς, από αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, από Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ Κιλκίς και από Ταμίας του ΝΗΡΕΑ Κιλκίς, ενώ επέστρεψε και την κάρτα μέλους της Ν.Δ.
Ο Ι. Λιναρδάκης είναι και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης.
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις