Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Το άγνωστο περιστατικό που έφερε σε απόσταση αναπνοής τουρκική φρεγάτα με πλοία του στόλου μας

Τι είδε μπροστά του ο Τούρκος κυβερνήτης και κατευθείαν ανέκρουσε πρύμναν

Ένα άγνωστο εν πολλοίς περιστατικό που συνέβη το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουλίου και αφορά την παρ’ ολίγον εμπλοκή μεταξύ μιας ελληνικής και μιας
τουρκικής φρεγάτας βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας. Και είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στο Αιγαίο, όταν οι στόλοι των δύο χωρών είχαν βγει από τους ναυστάθμους και είχαν τεθεί ο ένας απέναντι στον άλλον.

Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», εκείνη την ημέρα η φρεγάτα «Αιγαίο» και ένα ακόμη υποβρύχιό μας βρισκόντουσαν στο κέντρο του Αρχιπελάγους όταν έλαβαν διαταγή από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας να κινηθούν νοτίως της Κρήτης, προς το Σουέζ, ώστε να ενταχθούν στη δύναμη συνοδείας του αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ» (CVN-69), που εκείνη την ώρα περνούσε τη διώρυγα ώστε να βγει από τον Ερυθρά Θάλασσα στη Μεσόγειο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ΓΕΕΘΑ περίμενε το αεροπλανοφόρο, φορτωμένο με τα 90 μαχητικά αεροσκάφη F/A-18 και τους πυραύλους Τόμαχωκ, λίγες ημέρες αργότερα, κοντά στις 30 Ιουλίου, αλλά οι διαβουλεύσεις που έγιναν στο παρασκήνιο το έφερναν στα νερά μας, νοτίως της Κρήτης, πολύ νωρίτερα και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία που η ελληνοτουρκική κρίση κορυφωνόταν καθώς η γειτονική χώρα απειλούσε να στείλει το σκάφος «Oruc Reis» για έρευνες στο Αιγαίο και δη σε θαλάσσια περιοχή που δεν της ανήκε.

Έτσι λοιπόν, η ελληνική φρεγάτα όταν έλαβε τη διαταγή άρχισε να κινείται προς το Σουέζ μαζί με το υποβρύχιο, μια τουρκική φρεγάτα που βρισκόταν σχεδόν απέναντι από τη δική μας και παρακολουθούσε τις κινήσεις της, άρχισε να την ακολουθεί. Μπροστά πήγαινε η Φ/Γ «Αιγαίο» και από πίσω η τουρκική ώστε να δει που πηγαίνει.

Όταν όμως ο Τούρκος κυβερνήτης είδε στα ραντάρ και ακολούθως με τα κυάλια ότι μπροστά βρισκόταν το θηριώδες αεροπλανοφόρο USS «Dwight D.Eisenhower» και αντιλήφθηκε την αποστολή που καλούνταν να επιτελέσει το πλοίο του στόλου μας, κατευθείαν ανέκρουσε πρύμναν.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις