Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Η Τουρκία αξιοποιεί τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για “κουβέντα” στο Καστελόριζο κι ας παριστάνει τη θυμωμένη!

Στην Τουρκία υποτίθεται, ότι η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου προκάλεσε εκνευρισμό…Δεν είναι και τόσο πειστικά τα “νεύρα της” και αυτό το ΄χούμε
επισημάνει. Πρώτα απ΄ όλα το δείχνει ο πλους του Oruc Reis και των πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν. Σέβονται με ευλάβεια όσα συμφωνήσαμε με την Αίγυπτο…

Το δεύτερο στοιχείο που κάνει ακόμη πιο βάσιμες τις υποψίες ότι η συμφωνία με Ελλάδας-Αιγύπτου που υπογράφτηκε με αμερικανικές ευλογίες και καθοδήγηση ,δείχνει τι μας περιμένει για νησιά του Αιγαίου και το Καστελόριζο, είναι η επιστολή που έστειλε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ , προς τον Γενικό Γραμματέα.
Τι αναφέρει η επιστολή;
“Ακόμη και η Κρήτη, το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, με έκταση 8.300 τετραγωνικά χιλιόμετρα, έχει λάβει μειωμένη επήρεια με βάση τη συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ ανάμεσα σε Αθήνα και Κάιρο. Ωστόσο, ο επίμονος ελληνικός ισχυρισμός προβλέπει πλήρη επήρεια για το Καστελλόριζο, αν και θα του δινόταν μόνο αιγιαλίτιδα ζώνη, αλλά καθόλου υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ σύμφωνα με τη νομολογία των σχετικών διεθνών δικαστηρίων”.
Το γεγονός ότι δεν αναφέρει και τη Ρόδο ας μην μας καθησυχάζει αλλά να μας…υποψιάζει.
Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την Αίγυπτο, προβλέπει μειωμένη επήρεια σε νησιά του νότιου Αιγαίου, μεταξύ αυτών και στην Κρήτη, ενώ αφήνει εκτός τη μισή Ρόδο αλλά και ολόκληρο το Καστελόριζο, καθώς όλη η περιοχή ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις