Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Τουρκία: "Η Ελλάδα έχει πλεονέκτημα στο Αιγαίο-Να αναπτύξουμε τους S-400"


Υπονοεί ουσιαστικά S-300 ή Patriot
Ο ταξίαρχος ε.α. της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας Beyazit Karatas, έδωσε το στίγμα των πιθανών κινήσεων της Άγκυρας ενώ ζήτησε την ανάπτυξη των
τουρκικών πυραύλων S-400 στα παράλια του Αιγαίου.


"Βρισκόμαστε τώρα σε μια περίοδο σημαντικών εντάσεων και συγκρούσεων. Τουρκικές επίλεκτες δυνάμεις εκτός από την 4η στρατιά του Αιγαίου θα πρέπει να ολοκληρώσουν την ανάπτυξή τους το συντομότερο δυνατό", δηλώνει ο ίδιος δίνοντας την δική του διάσταση της καταστάσεως στην περιοχή.
.
Για τον ίδιο η Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα με την παρουσία των δικών της αντιαεροπορικών συστημάτων SAM που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου,συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα...μεταφερθούν.
.
“Πρέπει να εξαλείψουμε αυτά τα πλεονεκτήματα. Είναι καιρός να προχωρήσουμε στη διάσταση της ασφάλειας αντί της πολιτικής διάστασης” δηλώνει ο ίδιος.

“Για τους τουρκικούς S-400, δεν υπάρχει καλύτερος λόγος να εισέλθουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και δράση αμέσως. ΗΠΑ, ΕΕ και λοιποί φίλοι των Ελλήνων ανυπομονούν για ευκαιρίες ενώ  υποστηρίζουν συνεχώς την Αθήνα. Πρέπει ακόμη να προχωρήσουμε περαιτέρω και να επιταχύνουμε την άφιξη του 2ου μέρους των τουρκικών  S-400, ανάλογα με τις διπλωματικές και επιτόπιες εξελίξεις”, γράφει ο Τούρκος Ταξίαρχος γνώστης σαφώς πολλών θεμάτων στην περιοχή.

Ουσιαστικά, ο Τούρκος πρώην ανώτατος αξιωματικός, προεξοφλεί την μετακίνηση μια πρώτης παρτίδας τουρκικών S-400 στα παράλια της Ασίας, ενώ παράλληλα ζητά και μια ενδεχόμενη χρήση τους ανάλογα με τις εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο.

Ο ίδιος επίσης προεξοφλεί την μεταφορά ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων στα νησιά μας, με το πιο πιθανό ένα σενάριο μετακίνησης πυραύλων S-300 PMU-1 (ή Patriot), τους οποίους φοβούνται οι Τούρκοι όσο τίποτα λόγω και της επιχειρησιακής τους λειτουργίας σε συνδυασμό με την διενέργεια βολής πριν μερικά χρόνια.

Με λίγα λόγια ο ίδιος ο Τούρκος αξιωματικός ομιλεί για το σενάριο της απόκτησης υπεροχής του Αιγαίου, το οποίο αποτελεί προνομιακό χώρο δράσης της ελληνικής ΠΑ την οποία τρέμουν  στην κυριολεξία οι Τούρκοι Πασάδες.

Μεγάλη τουρκική εφημερίδα αναφέρει ταυτόχρονα ότι «στον  χάρτη των επισκέψεων των μονάδων επιφανείας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού αποκαλύπτονται πολύ σαφή δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου.

Σκάφη  του τουρκικού ναυτικού επισκέφτηκαν λιμάνια σε μέρη όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Γεωργία. Ωστόσο, προς το παρόν, τα ίδια πολεμικά πλοία δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε λιμάνια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό περιλαμβάνει τη Συρία, τον Λίβανο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Χωρίς την ανατολική πλευρά του «levant» στη Μεσόγειο, δεν θα μπορούμε  να ασφαλίσουμε την περιοχή και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της Τουρκίας.

Είμαστε κολλημένοι μεταξύ του Καστελόριζου και Ρόδου. Στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορούμε να πάμε στη Συρία, τον Λίβανο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο αυτή τη στιγμή και αυτό είναι μέγα θέμα”, αναφέρει  Τούρκος ειδικός στην Cumhuriet.

Γιατί όμως αναφέρονται τα σενάρια αυτά από τουρκικής πλευράς;       

Ο λόγος έχει να κάνει με έναν ιδιότυπο τουρκικό ψυχολογικό πόλεμο σε συνδυασμό με σενάρια που προϋπάρχουν στα συρτάρια του τουρκικού γενικού επιτελείου.

Οι Τούρκοι  εδώ και μερικές ημέρες προκαλούν μια χώρα σαν την Ελλάδα με πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις, που δεν έχει καμία σχέση με Συρία, το Ιράκ, ή την Λιβύη και αυτό φυσικά τους προκαλεί αναταραχή ότι και να λένε.

Ο λόγος είναι απλός. Μια “ήττα” στην κόντρα με την Ελλάδα, θα στοιχήσει απείρως περισσότερα από οπουδήποτε αλλού στο εσωτερικό της Τουρκίας, κουνώντας συθέμελα το ήδη σαθρό από την οικονομική κρίση  τουρκικό οικοδόμημα, που οδηγείται στην καταστροφή ότι και λένε οι Τούρκοι αξιωματούχοι.
.       
    

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις