Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

video - Αγοράκι με το διαβατήριο στο χέρι στην Κακαβιά: Θέλω να πάω σπίτι μου - Ουρές χιλιομέτρων στο συνοριακό φυλάκιο

Το πλαφόν που έχει μπει από τις 16 Αυγούστου στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να περάσουν από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς -750
καθημερινά- έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να εγκλωβίζονται στις ουρές. Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου μάλιστα οι ουρές έφταναν και τα 17 χλμ!

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ έχει γίνει πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του συνοριακού φυλακίου για την αποσυμφόρηση του όγκου των ταξιδιωτών, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν η πρόταση έγινε δεκτή.

Όσοι βρεθούν στην Κακαβιά αναγκάζονται να μένουν για μέρες στα αυτοκίνητά τους, κάτω από συνθήκες καύσωνα. Όπως αυτό το αγοράκι που είναι εξαντλημένο και κρατώντας το διαβατήριο στα χέρια του λέει «θέλω να πάω στο σπίτι μου». Ο αστυνομικός τον χωρίζει από το πλήθος και εκείνο δεν σταματάει να κλαίει, κρατώντας σφιχτά στο στήθος το διαβατήριό του.



Το πρωί του Σαββάτου 14 Αυγούστου ένα 10χρονο αγόρι βρήκε τραγικό θάνατο, όταν παρασύρθηκε από ασθενοφόρο που κινούνταν προς το νοσοκομείο του Αργυροκάστρου.

Το παιδάκι μαζί με την οικογένειά του περίμενε να περάσει στην Ελλάδα όταν έγινε το δυστύχημα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει επί τόπου τη ζωή του.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις