Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Υδατοδρόμια: Σε ποιο νησί των Κυκλάδων θα λειτουργήσει το πρώτο – Καθυστερεί η επένδυση

Το 2020 είναι μια χρονιά γεμάτη ανατροπές. Για τα υδροπλάνα, όλες οι προβλέψεις έδειχναν πως θα ήταν η χρονιά τους, όμως το φρένο που έβαλε η COVID-19 στον τουρισμό άλλαξε τα δεδομένα.


Εφόσον όμως ένα δεύτερο κύμα αποφευχθεί, οι εξελίξεις εντός των επόμενων μηνών μπορεί και να είναι σημαντικές, αν και θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι ακόμη για μια επένδυση η οποία αρχίζει να θεωρείται “καταραμένη”, αφού εδώ και μια ολόκληρη 10ετία έχει μείνει σε επίπεδο σχεδιασμού, χωρίς να προχωρά στην πράξη.

Για την περιοχή μας έχει προγραμματισθεί η δημιουργία δικτύου 33 υδατοδρομίων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, που υλοποιείται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με Δήμους και Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.

Το πρώτο υδατοδρόμιο που πρόκειται να λειτουργήσει στο Νότιο Αιγαίο είναι αυτό της Πάτμου που ήδη έχει κατασκευαστεί, ενώ εκκρεμεί η οριστική άδεια από την Επιτροπή Υδατοδρομίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.


Στις Κυκλάδες, σε επίπεδο προγραμματισμού, στην καλύτερη μοίρα βρίσκεται το υδατοδρόμιο της Τήνου, το οποίο αναμένεται να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει πρώτο. Γενικότερα, εφόσον ο προγραμματισμός κυλήσει ομαλά, υδατοδρόμια πρόκειται να δημιουργηθούν σχεδόν όλα τα νησιά του νομού Κυκλάδων.

Οι τεχνικοί φάκελοι των 33 υδατοδρομίων βρίσκονται σε φάση εκπόνησης.

Μέσα στο προηγούμενο διάστημα, αν και με εμπόδια λόγω lockdown, ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες στα λιμάνια των νησιών για τη χωροθέτηση των υδατοδρομίων, που αποτελεί προαπαιτούμενο για την έκδοση των αδειών ίδρυσης. Θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός της Περιφέρειας για την κατασκευή και τη λειτουργία των υδατοδρομίων, ώστε στη συνέχεια να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι για να εκδοθούν οι άδειες λειτουργίας.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις