Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ψευδής εικόνα στα κρούσματα κορωνοϊού: 184 από τα 453 είναι παράνομοι μετανάστες στην Λεσβο

 Επιπλέον 243 κρούσματα από παράνομους μετανάστες μεταξύ 12 και 20 Σεπτεμβρίου


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη τη χώρα παρουσιάζοντας μια σημαντικότατη αύξηση: Από τα 170 της Κυριακής 20/9 στα 453 τη Δευτέρα 21/9.


Το σημαντικό όμως της αύξησης αυτής είναι το γεγονός ότι από αυτά τα 184 είναι από λαθραίους μετανάστες μόνο στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ.


Να σημειωθεί ότι τα 184 αυτά κρούσματα πρέπει να προστεθούν στα 243 που εντόπισε ο ΕΟΔΥ στον ίδιο καταυλισμό στο Καρά Τέπε από τις 12 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο ΕΟΔΥ:


«Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2020 κλιμάκια του ΕΟΔΥ επιχειρούν στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο (ΚΥΤ – Καρά Τεπέ), έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά 7.064 ελέγχους γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) για ανίχνευση του ιού SARS-CoV2. Έχουν ανευρεθεί 243 νέες μολύνσεις (ποσοστό 3,44 %), εκ των οποίων 128 είναι άνδρες  (52,7%), με μέση ηλικία τα 24 έτη».


Με βάση αυτή τη λογική του ΕΟΔΥ, δεν υπάρχει άλλο κρούσμα σε καταυλισμό παράνομων μεταναστών σε όλη τη χώρα, ούτε στη Σάμο, ούτε στη Χιο, ούτε στην ενδοχώρα. 


Οι μόνοι αλλοδαποί φορείς κορωνοϊού βρίσκονται στο Καρά Τεπέ. Όλοι οι άλλοι από τους 60.000 με 100.000 που βρίσκονται σε άλλα κέντρα φροντίδας αλλοδαπών είναι υγιέστατοι..


Να σημειωθεί  ότι μέχρι πρότινος και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ΕΟΔΥ όλοι οι παράνομοι μετανάστες ήταν λίγο έως πολύ υγιείς και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με κορωνοϊό, το οποίο όλως τυχαίως προέκυψε  μόλις προσφάτως!


Μάλιστα εδώ προκύπτει και ένα σημαντικό ερώτημα αναφορικά με δηλώσεις του Νικόλαου Σύψα, λοιμωξιολόγου, και  μέλους της επιτροπής για τον κορωνοϊό.


Όπως δήλωσε σήμερα στον Νίκο Χαρζηνικολάου στα σημερινά 453 κρούσματα περιλαμβάνονται και τα 243 των παράνομων μεταναστών.


Αυτό όμως δεν μπορεί να ισχύει αφού τα 243 ήταν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου και τα άρα τα 184 είναι σημερινά.


Εν πάση περιπτώσει πρέπει να αποφασίσουν πόσα είναι τα κρούσματα των αλλοδαπών και να πουν την αναλογία με τα κρούσματα που υπάρχουν στον γενικό πληθυσμό.


Ταυτόχρονα ο ΕΟΔΥ ανέφερε ότι 79 άτομα  νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 181 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις