Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Περιφρούρηση στο 2ο Λύκειο Χαλκίδας για να μην κάνουν κατάληψη οι μαθητές

 


Ο Διευθυντής του 2ου Λυκείου Χαλκίδας Κώστας Γιακουμίδης εμφανίζεται αποφασισμένος να μην επιτρέψει σε μαθητές να κάνουν κατάληψη στο σχολείο και θα περιφρουρήσει το κτηριακό συγκρότημα το Σαββατοκύριακο.

Με επιστολή που έστειλε σε όλους τους γονείς των μαθητών ενημερώνει ότι θα κινήσει τη νόμιμη διαδικασία για όποιον μαθητή ή μαθήτρια εντοπιστεί στο χώρο του σχολείου το Σαββατοκύριακο και καλεί και τους γονείς να ελέγχουν τα παιδιά τους.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

"Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες Τις τελευταίες ημέρες άρχισαν καταλήψεις σχολείων, στο σχολείο μας γίνεται προσπάθεια για να μη γίνει κατάληψη.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η παρουσία μας θα είναι συνεχής, οποίος/α μαθητής/τρια εντοπιστεί στο χώρο του σχολείου ή άλλοι μαθητές άλλων σχολείων τότε θα κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο.

Τα δημοκρατικά δημόσια σχολεία στηρίζονται στο διάλογο αλλά με τα σχολεία ανοικτά. Κλειστά δημόσια σχολεία είναι σε βάρος των παιδιών σας. Δεν πρέπει η σιωπηρά πλειοψηφία των μαθητών να είναι απαθής θεατής.

Είμαστε πάντα ανοικτοί στο διάλογο με τα παιδία, σεβόμενοι και τους διακριτούς ρόλους μας. Ως Δντης από το νόμο είμαι υποχρεωμένος ανά πάσα στιγμή όταν μου ζητηθούν από δικαστικές ή αστυνομικές αρχές τα ονόματα αυτών που παρεμποδίζουν τη λειτουργία του σχολείου αυτά να δοθούν, δεν θέλουμε όμως ποτέ να συμβεί αυτό.

Δεν θέλουμε ποτέ να ξανασυμβεί, όπως στο παρελθόν, να δούμε τους μαθητές μας κατηγορούμενους από τη τακτική δικαιοσύνη Έστω και ένα παιδί να θέλει ανοικτό σχολείο αυτό θα παραμείνει ανοικτό.

Επίσης ως γονείς ανηλίκων παιδιών έχετε ευθύνη για τα παιδία σας, ειδικά όταν αυτά παραμένουν εκτός οικίας τους ακατάλληλες ώρες. Στο σχολείο μας δεν είμαστε κατά του διαλόγου και πάντα όλοι οι καθηγητές βρίσκονται κοντά στα παιδιά που τα θεωρούμε και δικά μας παιδιά.

Πιστεύουμε ότι η αγάπη των μαθητών μας και η δική σας για το σχολείο μας , είναι εκείνη η δύναμη που μας δίνει κουράγιο, είμαστε πάντα μαζί με τους μαθητές μας αλλά πάντα με βάση ότι το σχολείο παραμένει ανοικτό."

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις