Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

«Άφαντα» από τις 10 Αυγούστου τα ελληνικά υποβρύχια: Οι Τούρκοι τα ψάχνουν μάταια και έρχονται νέες τορπίλες

Την επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά, ενημέρωσε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπ. Αμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να προωθηθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την επόμενη εβδομάδα στην ολομέλεια της Βουλής και στη συνέχεια στο ΚΥΣΕΑ τα νέα εξοπλιστικά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΕΘΑ, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής συμμετείχαν σήμερα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, στη συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.
Παρόντες ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Νικόλαος Ρέτσας.
Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής για τα ακόλουθα θέματα αρμοδιότητάς τους:
1. Ενεργοποίηση υποπρογράμματος «Αναβάθμιση τορπιλικού δυναμικού του Πολεμικού Ναυτικού – Προμήθεια, αναβάθμιση και εν συνεχεία υποστήριξη τορπιλλών Ελληνικών Υποβρυχίων».
2. Ενεργοποίηση υποπρογράμματος «Έλεγχος / Συντήρηση Κ/Β RAM».
3. Γνωμοδότηση για την ενεργοποίηση του υποπρογράμματος «Προμήθεια Πυροδοτικών Μηχανισμών CADs-PADs».
4. Γνωμοδότηση για την ενεργοποίηση του υποπρογράμματος «Επέκταση Ημερολογιακών Ορίων Ζωής των Επιχειρησιακών Πυραύλων SCALP EG της Πολεμικής Αεροπορίας».
Πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Πολεμικό Ναυτικό ομιλούν για τις «μητρικές» τορπίλες, γεγονός που σημαίνει ότι οι Γερμανικές «Sea Hake mod 4» προκρίνονται ώστε να μην τίθεται και ζήτημα για την πιστοποίηση.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο αριθμός των νέων τορπιλών ανέρχεται στις 36 και τουλάχιστον άλλες 18 από τις υφιστάμενες πρόκειται κι αυτές ν’ αναβαθμιστούν. Το κόστος γι’ αυτό το πρόγραμμα φτάνει τα 112 εκ. ευρώ.
Από εκεί και πέρα σύμφωνα με το Hellasjournal.com τα Ελληνικά υποβρύχια πάντως παραμένουν ακόμη και με τις παλαιότερες τορπίλες μια πολύ ιδιαίτερη και θανάσιμη απειλή για τα τουρκικά πολεμικά πλοία. Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι κανένα ελληνικό υποβρύχιο δεν έχει αναδυθεί από τις 10 Αυγούστου, πλην ενός που έκανε ανάδυση μόνο και μόνο για να γίνει η πολύ σημαντική επίδειξη σημαίας, παρουσίας και ισχύος.
Μάλιστα όπως τονίζεται το άγχος του Τουρκικού Επιτελείου αποκαλύπτεται καθημερινά με τις πτήσεις των ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων S-70 και των αεροσκαφών CN-235 που αναζητούν μια λεία, την οποία όμως δεν βλέπουν, δεν ακούν δεν ξέρουν που κρύβεται στα έγκατα του βυθού…

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις