Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Το Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ - Αντεπίθεση της Αρμενίας

 


Καλίν: ''Στηρίζουμε το Μπακού''

Nέες συγκρούσεις έχουμε ανάμεσα σε Αζέρους και Αρμένιους. Το Μπακού πριν λίγες ώρες ξεκίνησε νέα επίθεση στο Ναγκόρον Καραμπάχ. 

''Το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε μια επίθεση εναντίον του Ναγκόρνο-Καραμπάχ'', δήλωσε ο Αρμένιος πρωθυπουργός. 

Οι εχθροπραξίες λαμβάνουν χώρα κατά μήκος των συνόρων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με αξιωματούχους τόσο απί την Αρμενία όσο και στο Αζερμπαϊτζάν να επιβεβαιώνουν τα νέα.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Harutyunyan, προειδοποιεί τους κατοίκους των περιοχών να προετοιμαστούν για πόλεμο.

Αξιωματούχοι του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανέφεραν ότι η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής με πάνω από 55.000 ανθρώπους, έχει πληγεί από το πυροβολικό του Αζερμπαϊτζάν. ''Προτρέπουμε τον πληθυσμό να παραμείνει ήρεμος και να καλυφθεί'', έγραψε εκπρόσωπος του προέδρου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο Facebook. 

Και οι δύο πλευρές έχουν μέχρι στιγμής απώλειες. Η επίθεση των Αζέρων κόστισε την ζώή μίας μητέρα και ενός παιδιού στο Αρτσάχ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απώλειες από την πλευρά των Αζέρων είναι μεγάλες.

Ο στρατός του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) έχει καταρρίψει δυο στρατιωτικά ελικόπτερα των Αζέρων και έχει καταστρέψει επίσης, τρία άρματα μάχης ATS.

Αρκετοί Τζιχαντιστές που πολεμούν στο πλευρό των Αζέρων στην πρώτη γραμμή, έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Από Αρμενικής πλευράς αναφέρεται ένας στρατιώτης νεκρός.

Θέση πήρε και η Τουρκία για την σύγκρουση, με τον Καλίν να αναφέρει πως στηρίζει τους Αζέρους.

.
 

 


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις