Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

«Έκρηξη» στις καταλήψεις στα σχολεία, τι σχεδιάζει η κυβέρνηση


 Την ώρα που το κίνημα των καταλήψεων γενικεύεται στη χώρα, οι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους για να στείλουν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, με ορισμένα από τα αιτήματα να προκαλούν συζητήσεις και το σοβαρό τραυματισμό ανήλικου σε υπό κατάληψη σχολείο στον Έβρο, έντονη ανησυχία.

Σύμφωνα με το Mega, περισσότερα από 200 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη. Πολλά τμήματα παραμένουν κλειστά μετά από κρούσματα κορωνοϊού και η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη μέτρων, που πάντως δεν θα είναι αστυνομικά.

Αναμένεται να γίνει προσπάθεια ώστε να τονιστεί η αυξημένη επικινδυνότητα από τη μη χρήση μάσκας στις καταλήψεις, προκειμένου να κινητοποιηθούν οι γονείς των μαθητών που συμμετέχουν σε αυτές.

Το μεσημέρι τη σκυτάλη στις κινητοποιήσεις των μαθητών πήρε η Αθήνα. Στο κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής των μαθητών αναφέρονταν διάφορα αιτήματα, με ένα τις τελευταίες ώρες να προκαλεί συζητήσεις, καθώς έκανε αναφορά στην αγορά των Rafale.

Οι μαθητές που παίρνουν μέρος στις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις επαναλαμβάνουν ότι μόνο οι μάσκες δεν επαρκούν στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Ζητούν προσλήψεις εκπαιδευτικών και κονδύλια για την Παιδεία.


Έναν 24ωρο μετά το επεισοδιακό τέλος κατάληψης σε σχολείο των Χανίων με το διευθυντή να κόβει το λουκέτο και να λογομαχεί με μαθητές, τα βλέμματα το πρωί στράφηκαν στο Σουφλί.


17χρονος μαθητής επιχείρησε να βγει από υπό το κατάληψη σχολείο πηδώντας από το παράθυρο. Έπεσε στο κενό από ύψος τεσσάρων μέτρων και τραυματίστηκε σοβαρά. Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Διδυμότειχο με τους γιατρούς να κρίνουν ότι πρέπει να εγχειριστεί άμεσα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις