Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα για τους Ρώσους: Για ποιο λόγο αρκετοί δεν θα ταξιδέψουν

Διευκρινίσεις ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες μετά την κυβερνητική απόφαση να ανοίξει η Ελλάδα τα σύνορα στη Ρωσία. Τα ερωτήματα και οι ανάγκες που προκύπτουν.


Χαμόγελα και ενθουσιασμό έφερε σε πολλούς Ρώσους η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα για τη Ρωσία από τις 7 Σεπτεμβρίου, τα οποία παρέμεναν κλειστά εδώ και μήνες λόγω κορονοϊού. Ωστόσο αυτή η απόφαση δημιουργεί πολλά ερωτηματικά στα έξι τουριστικά πρακτορεία που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας με την αγορά της Ρωσίας.

Όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται να φτάσουν το μέγιστο 500 Ρώσοι πολίτες έως τις 21 Σεπτεμβρίου, αποκλειστικά μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου.

Ο φόβος της αγοράς είναι ότι ο επίδοξος τουρίστας που θα θελήσει να βγάλει εισιτήριο για τη χώρα μας, ενδέχεται να μην μπορέσει να ταξιδέψει στην Ελλάδα, καθότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην τον δεχθούν αν έχουν συμπληρωθεί τα 500 άτομα που είναι το όριο.

«Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θα υπάρξουν τρεις πτήσεις προς τους επιτρεπόμενους προορισμούς. Αν τα αεροπλάνα έχουν πάνω από 200 θέσεις, ποιος από τους επισκέπτες θα περάσει τελικά στη χώρα και ποιος όχι; Πρέπει να δοθούν διευκρινίσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων στο Sputnik ο Γιώργος Ακριτίδης, διευθυντής του τουριστικού οργανισμού Ambotis.

«Οι λάτρεις της Ελλάδας ετοιμάζονται να ταξιδέψουν σε αυτήν. Ωστόσο η κυβερνητική απόφαση είναι ασαφής. Αν υπολογίσουμε ότι στο Ηράκλειο της Κρήτης έφταναν 3.000 άτομα την εβδομάδα πριν τις απαγορεύσεις, είναι απορίας άξιο ποιος θα προλάβει να έρθει πρώτος και προς ποιες κατευθύνσεις θα μοιραστούν τώρα οι επισκέπτες. Οι πρώτοι που φαίνεται ότι θα ταξιδέψουν πάντως είναι επιχειρηματίες και άτομα που έχουν οικογένεια στην Ελλάδα. Ωστόσο, μπορεί να γίνει και στα πρότυπα των όσων έγιναν με το Ισραήλ που ξεκίνησε με λίγους τουρίστες στη χώρα μας εν μέσω πανδημίας και σιγά-σιγά αυξήθηκε το όριο» εξηγεί στο Sputnik ο Δημήτρης Χαριτίδης, διευθυντής της Tez Tour Ελλάδας.

Αναμένει δε να ξεκαθαρίσει ποια αεροπορική εταιρεία θα αναλάβει τις πτήσεις, αν δηλαδή θα είναι ελληνική ή ρωσική.

Οι άνθρωποι της αγοράς αναρωτιούνται σε ποια ξενοδοχεία θα μείνουν οι τουρίστες, αφού μερίδα μεγάλων συγκροτημάτων κλείνουν τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

«Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνουν ανοιχτά τα ξενοδοχεία, για να υποδεχθούν 20 άτομα από τη Ρωσία. Παράλληλα ένα τουριστικό πρακτορείο δεν δουλεύει με 500 άτομα. Ο αριθμός πρέπει σίγουρα να αυξηθεί» προσθέτει ο Γ. Ακριτίδης.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου, όλα τα αεροδρόμια στην Ελλάδα άρχισαν να δέχονται πτήσε ις από το εξωτερικό, αλλά η Ρωσία δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα των χωρών από τις οποίες επιτράπηκαν οι αφίξεις.

Μετά την άρση της απαγόρευσης, οι Ρώσοι που θα φτάσουν στη χώρα μας πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι και 72 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα, με πιστοποιητικό στα αγγλικά που αναφέρει όλα τα δεδομένα.

Την ίδια στιγμή οι τουριστικοί πράκτορες αναφέρουν ότι είναι η πρώτη χρονιά που χάθηκε ο τουρισμός από την ομόδοξη χώρα.

Στους μεγάλους ωφελημένους η Τουρκία που βρέθηκε στην κορυφαία κατάταξη προτίμησης των Ρώσων. Τουλάχιστον 50 πτήσεις τη μέρα φεύγουν από τη Μόσχα με προορισμό κάποια τουρκική πόλη.

Ενώ τα φετινά νούμερα δεν είναι ακόμα γνωστά, η τάση παρατηρείται από την περσινή χρονιά αφού συνολικά επτά εκατομμύρια τουρίστες από τη Ρωσία βρέθηκαν στην Τουρκία. Ειδικότερα, το 2019, μόνο την Αττάλεια είχαν επισκεφθεί έξι εκατομμύρια Ρώσοι.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις