Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020

Ελληνοτουρκικά: “Η διαχρονικά ασκούμενη πολιτική των υποχωρήσεων”

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΝΑΣΙΟΣ– μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΡΑΤΤΩ

Από την Σημίτη στον Μητσοτάκη, από τις γκρίζες ζώνες των Ιμίων, την συμφωνία της Μαδρίτης και το σχέδιο Ανάν που ήθελε να μετατρέψει την Κύπρο από ανεξάρτητη χώρα σε κοινότητα, στην μειωμένη επήρεια των νησιών και τον, εκτός συμφωνίας της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, 28ο μεσημβρινό .
Από την πολιτική “κατευνασμού” και υποχωρήσεων στο “θα υποστηρίξουμε τους Έλληνες σε όσα έχουν δίκιο” με υπονοούμενα της Μέρκελ, λες και το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας δεν ορίζουν σαφώς ότι τα νησιά, ακόμη και οι βραχονησίδες, έχουν πλήρη υφαλοκρηπίδα. Ο στόχος είναι ο ίδιος να υποχωρήσει η Ελλάδα στις παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας και να συρθεί σε διμερείς υπό εκβιασμούς διαπραγματεύσεις.
Ενόψει των ανωτέρω καλό θα ήταν και φρόνιμο όλοι να έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις και δυσπιστία για τις σκοπιμότητες από δημοσιεύματα του γερμανικού καθεστωτικού τύπου σαν το προχθεσινό της “Die Welt”, που “αποκαλύπτει” σχέδια θερμού επεισοδίου μετά από διαταγές του Ερντογάν και αυτά να μην αναπαράγονται άκριτα και ασχολίαστα από τα εδώ καθεστωτικά ΜΜΕ.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις