Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Εξέλιξη τελευταίας στιγμής! Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει απέναντι στην Τουρκία


 Οι διεθνείς πιέσεις ΔΕΝ έπιασαν τόπο… Μέχρι στιγμής τουλάχιστον…

«Η Ελλάδα στηρίζει την θέση της Κύπρου σχετικά με την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων σε

πρόσωπα και οντότητες που εμπλέκονται στις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της».

Αυτό επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου, δείχνοντας πως η Ελλάδα δεν θα σπάσει το «κοινό μέτωπο» με την Κύπρο, παρά τις όποιες διεθνείς πιέσεις. Η εν λόγω εξέλιξη της τελευταίας στιγμής είναι πάρα πολύ σημαντική, καθώς υπήρξαν φωνές που μιλούσαν για «σύννεφα», μεταξύ των δύο Ελληνικών κρατών.

«Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά τη θέση της Κύπρου για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της ΕΕ, σχετικά με την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων έναντι προσώπων και οντοτήτων που εμπλέκονται στις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γεννηματάς.

Πολύ σημαντική η εν λόγω τοποθέτηση, καθώς, το πιο πιθανό είναι οι «διερευνητικές επαφές» Αθήνας-Άγκυρας να οδηγηθούν ξανά σε αδιέξοδο, καθώς οι τουρκικές απαιτήσεις είναι συγκεκριμένες και ανεκπλήρωτες, και τα δύο Ελληνικά Κ΄ρατη οφείλουν αν σταθούν μαζί.


Η Άγκυρα θα  παρουσιάσει στο τραπέζι όλες τις απαράδεκτες απαιτήσεις της και λογικά η ελληνική αντιπροσωπεία θα απαντήσει αρνητικά, δεν υπάρχει άλλη επιλογή και ξανά από την αρχή με την απόδοση ευθυνών, καθώς βασικός στόχος της Άγκυρας είναι να πείσει πως η Ελλάδα είναι εκείνη που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Αυτό επιδιώκει να το πετύχει με την βοήθεια, φυσικά, του Βερολίνου, που παίζει «βρώμικο» ρόλο, αλλά και του ΝΑΤΟ, το οποίο καλύπτει τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων.

Αρκετοί θα κατηγορήσουν την Ελλάδα για το αδιέξοδο, όπως κατηγορούν τώρα την Κύπρο επειδή άσκησε ΒΕΤΟ άπαξ και κυρώσεις επιβληθούν μόνο στην Λευκορωσία και όχι στην Τουρκία. Η Ελλάδα, με την δήλωσή της, έδωσε πλήρη στήριξη στην Μεγαλόνησο.

Τι θα ακολουθήσει του αδιεξόδου; Καταλαβαίνετε… Ο Ταγίπ Ερντογάν θα βγάλει ξανά το στόλο στην περιοχή του Καστελόριζου και πάλι από την αρχή! Γι’ αυτό Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να σταθούν μαζί ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις