Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Στα “κάτεργα του Καρά Τεπέ”! Απίστευτες καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας των στρατιωτικών


 Εκτελούν κάθε εντολή και κάθε αποστολή…Ακόμη κι όσες δεν τους ανήκουν. Καλύπτουν πάντα τα κενά ενός μονίμως προβληματικού κρατικού μηχανισμού, ο οποίος εξακολουθεί να τους συμπεριφέρεται άθλια! Αυτό είναι που εξοργίζει περισσότερο απ΄ όλα. Αυτή τη φορά ο “κρατικός μηχανισμός” έσπευσε αμέσως στις Ένοπλες Δυνάμεις για να σωθεί από τα μαύρα του τα χάλια στη Λέσβο. Κάηκε η Μόρια τρέξτε εσείς με τα “χακί” να μας σώσετε!

Εδώ και ημέρες στρατιωτικοί της Λέσβου δουλεύουν ακατάπαυστα για να στηθεί ένας νέος προσφυγικό καταυλισμός! Δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ωράρια…Δουλεύουν 24ωρα. Κανείς δεν φρόντισε να ΄χουν ούτε καν νερό σε φυσιολογική θερμοκρασία για να ξεδιψάσουν στήνοντας τον καταυλισμό που χρησιμοποιούν ως φόντο οι υπουργοί που περνάνε…μια βόλτα από το Καρά Τεπέ για να …διαφημίσουν την “αποτελεσματικότητα” τους…

Η φωτογραφία είναι αρχείου, αλλά δεν απέχει από την πραγματικότητα…

Οι καταγγελίες της ΠΟΕΣ θα ευαισθητοποιήσουν κάποιον;

ΠΡΟΣ : Αρ. πρωτ. 1349 Πίνακας Αποδεκτών Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΟΙΝ :

ΘΕΜΑ : Προβλήματα με το Προσωπικό στη Λέσβο

ΣΧΕΤ : α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 74/14.9.2020 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.

β. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1321/15.9.2020 έγγραφό μας

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Με τα σχετικά έγγραφά μας, σας μεταφέραμε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των συναδέλφων μας που κλήθηκαν να συνδράμουν με την εργασία τους, από τις βραδινές ώρες της 11η Σεπτεμβρίου 2020 νυχθημερόν σε βάρδιες, στο στήσιμο σκηνικού υλικού και στη διαμόρφωση του χώρου στο Καρά Τεπέ, ζητώντας να σταματήσει η εκτός αποστολής και έργου των Ενόπλων Δυνάμεων ως άνω εργασία, αλλά και πολύ περισσότερο να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέσα και μέτρα προστασίας του προσωπικού για την υγεία τους.

Αντιπαρερχόμενοι του γεγονότος ότι ακόμη και τα νερά που παρέχονταν στο εμπλεκόμενο προσωπικό, ιδίως κατά τις μεσημβρινές ώρες που η ζέστη ήταν αφόρητη «έβραζαν», με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δροσιστούν έστω και στιγμιαίως και η τροφή που τους παρείχετο, τούς εδίδετο μετά τη χορήγησή τους στους μετανάστες, σας γνωρίζουμε ότι πέντε (5) στελέχη ήδη μετέβησαν στο ΣΤΕΠ και κρίθηκαν ελεύθεροι υπηρεσίας (ΕΥ) πάσχοντες από ηλίαση, ζάλη, κεφαλαλγία, αυχεναλγία, δισκοκήλη, καταβολή, τρόμο άνω άκρων κλπ.

Έστω και αυτή τη στιγμή, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε ώστε αφ΄ ενός να εξασφαλιστεί ότι, τουλάχιστον το εμπλεκόμενο προσωπικό, θα απαλλαγεί οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας εντός των Μονάδων τους, θα λάβει απαλλαγές για την παρεχόμενη ως άνω και εκτός ωρών υπηρεσίας τους εργασία τους και θα τους χορηγηθούν εν είδει αποζημίωσης ικανός αριθμός αποζημίωσης ημερών εκτός έδρας (ΗΕΕ).

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις