Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Μαζέψτε την! Τουρκική «νάρκη» μέσα στην Ευρώπη: «Έλληνες, μην έχετε ψευδαισθήσεις»

 Η φιλότουρκη σύμβουλους του φιλότουρκου Μπορέλ...

 «Ξεχάστε τις κυρώσεις, δεν είναι αυτός ο τρόπος να ασκηθεί επιρροή επί της Τουρκίας».

Αυτό δήλωσε η Νάταλι Τότσι, σύμβουλος του Ζοζέπ Μπορέλ, εκτιμώντας πως δεν θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», σε διαδικτυακή συζήτηση διοργανωμένη από το γραφείο Βρυξελλών του German Marshall Fund of the United States, η Τότσι ανέφερε ότι θα εκπλαγεί ιδιαιτέρως αν υπάρξει πολιτική συμφωνία στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Κάποιος θα μπορούσε να προσθέσει πως δεν εκτιμά μόνο πως δεν θα υπάρξουν κυρώσεις, αλλά το εύχεται.

Η Τότσι χαρακτήρισε «επικίνδυνη ψευδαίσθηση» την ιδέα που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα και την Κύπρο ότι «υπάρχει ένας μεγάλος αδελφός εκεί έξω –είτε είναι οι ΗΠΑ, είτε η Γαλλία, είτε η Ευρωπαϊκή Ένωση– που θα παρέμβει και θα υπερασπιστεί τα ελληνικά και τα κυπριακά συμφέροντα», ερχόμενη σε συμφωνία με την ρητορική Ερντογάν, ο οποίος έχει δηλώσει πως η Ελλάδα θα μείνει μόνη της.

«Αυτή η ψευδαίσθηση είναι που αποτρέπει τις χώρες αυτές από τη συνειδητοποίηση ότι η μόνη λύση που μπορεί να προκύψει είναι μεταξύ των μερών που εμπλέκονται (στην διένεξη)», είπε.

Η σύμβουλος του εξίσου φιλότουρκου Μπορέλ τόνισε πως αυτό που χρειάζεται είναι «ένα πραγματικό reset των σχέσεων Ε.Ε. – Τουρκίας», μέσω του εκσυγχρονισμού της Τελωνειακής Ένωσης – τον οποίο «αρνείται η ΕΕ». Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η ειδική σύμβουλος του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις υποστηρίζει τουρκικές θέσεις. Πρόκειται για μία «τουρκική νάρκη» μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η ίδια έκανε retweet ανάρτηση δημοσιογράφου του EUοbserver, ο οποίος υποστήριζε ότι η Τουρκία έχει «κάποιο δίκιο» στην ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα ο Koert Debeuf ανήρτησε έναν χάρτη της ανατολικής Μεσογείου με τις θαλάσσιες ζώνες τον οποίο συνοδεύει με τη λεζάντα: «Αυτός ο χάρτης των χωρικών υδάτων στην Ανατολική Μεσόγειο δείχνει ότι η Τουρκία έχει πράγματι ένα δίκιο».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις