Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Μάζης για Καστελόριζο: Υπάρχει θέμα αποκλεισμού του από την Τουρκία αν φθάσει το Oruc Reis ακόμη και στα 6 μίλια

“Με προβληματίζει το γεγονός ότι 4 σοβαροί άνθρωποι, οι πολιτικοί αρχηγοί, διαψεύδουν έναν πέμπτο σοβαρό άνθρωπο, τον πρωθυπουργό”, δήλωσε με
νόημα ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, απαντώντας σε ερώτηση για την έγγραφη συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας, στο Βερολίνο, που αποκάλυψε στο άρθρο του ο Κυρ.Μητσοτάκης. Ο κ. Μάζης έδωσε αυτή την απάντηση στη τηλεοπτική του παρέμβαση στη βραδινή εκπομπή του Kontra Channel. Ο κ.Μάζης είπε ότι η συμφωνία θα ΄πρεπε να ΄χε κοινοποιηθεί με το χαρακτηρισμό του απορρήτου στους πολιτικούς αρχηγούς.

Είπε ότι σαφώς έχουν παραβιαστεί κυριαρχικά δικαιώματα και πρόσθεσε ότι δεν στέκουν οι απόψεις ότι αν το Oruc Reis φθάσει στα 6 ναυτικά μίλια, δεν συμβαίνει και τίποτα! “Αυτά δεν πρέπει να ακούγονται…Αν φθάσει το Oruc Reis στα 6-6,5 ναυτικά μίλια μαζί με τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν, τότε θα κάνει ουσιαστικά αποκλεισμό στο Καστελόριζο, αφού κανείς δεν θα μπορεί να πλεύσει στην περιοχή”.

Ο κ.Μάζης επεσήμανε ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να κάνει την Ελλάδα να πυροβολήσει πρώτη.ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις