Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Μπαίνει «φωτιά» για τον κορωνοϊό – Άφωνη η Ελλάδα: Έτσι αποκάλεσαν όσους διαφωνούν

Τι θέλουν να γίνει στο τέλος;
Να σταματήσει να είναι σιωπηλή και να γίνει ενεργή η «μεγάλη πλειοψηφία»
των πολιτών, όπως ονομάζουν όσους εισακούν πιστά την επιτροπή «ειδικών» που έχει διορίσει το Κράτος, χωρίς διάθεση να παρακολουθήσουν επιστήμονες που αντιτίθενται, για παράδειγμα, στην επιβολή της χρήσης μάσκας στα σχολεία, όπως αναφέρει άλλωστε και ο ΠΟΥ, ζητά ο Ηλίας Μόσιαλος.


Ο καθηγητής του LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδος στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό, σε ανάρτησή του πέταξε «βόμβα», χαρακτηρίζοντας την αντίθετη άποψη μειοψηφική και όχι απλά θεωρία συνωμοσίας. ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΗ=ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΗ!!!!

Ο κ. Μόσιαλος τονίζει ότι πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις (για πόσο ακόμα;;;), «αλλά εκείνες μιας ελάχιστης μειοψηφίας δεν είναι της ίδιας βαρύτητας με της επιστημονικής κοινότητας και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ενημερωμένων πολιτών».

Ποια είναι η ελάχιστη μειοψηφία; Οι επιστημονικές απόψεις ιατρών; Οι γονείς που ανησυχούν; Μήπως οι υπερβολές που ακούγονται για τον κορωνοϊό συνιστούν μειοψηφία και όχι το αντίστροφο; Πρέπει να φοβάται ο όποιος επιστήμονας ή πολίτης εκφέρει διαφορετική γνώμη μήπως και χαρακτηριστεί μειοψηφία και όχι μάζα;

Διαβάστε την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος πυροδοτεί ένταση μέσα στηνην ίδια την κοινωνία:

«Είναι αναμενόμενο ότι ορισμένα ΜΜΕ θα προβάλουν όσους αρνούνται να εφαρμόσουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ο κορωνοϊός αλλά είναι κατασκεύασμα μιας διεθνούς συνωμοσίας για να περιοριστούν οι ελευθερίες μας.

Προφανώς και πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι απόψεις έχουν την ίδια βαρύτητα. Οι αντιεπιστημονικές απόψεις μιας μικρής μερίδας πολιτών δεν είναι ισοδύναμες με τις απόψεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ενημερωμένων πολιτών.

Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διαφωνούν με τον τρόπο που υλοποιούνται συγκεκριμένα μέτρα, με τις καθυστερήσεις η τις ελλείψεις και τις αστοχίες. Και αυτές οι απόψεις θα πρέπει να προβάλλονται γιατί μόνο έτσι θα βελτιωθεί η αποδοτικότητα των μέτρων και της πολιτείας, θα ακουστούν νέες ιδέες και θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Οι ενημερωμένοι πολίτες είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Το 99%, ίσως και περισσότεροι, δεν συμμετέχουν σε διαδηλώσεις όπου κάποιοι καίνε η ποδοπατούν μάσκες προστασίας.

Είναι μέχρι στιγμής η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία. Καιρός είναι να πάψει να είναι σιωπηλή. Πρέπει να γίνει η ενεργή πλειοψηφία. Με τις διαφωνίες της, την κριτική της στάση, την διάθεση να λύνει και όχι να επιτείνει προβλήματα. Η πλειοψηφία αυτή θα προστατεύσει και την μικρή μειοψηφία των αρνητών. Χωρίς να δέχεται ότι όλα είναι τέλεια. Αυτά είναι για τους αφελείς. Αλλά αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και επιδιώκοντας να συμβάλει στην προώθηση των καλύτερων λύσεων».ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις