Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Ν.Σύψας: «Οριζόντια η εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων» - Καμία ελπίδα για οικονομική ανάκαμψη

Ν.Σύψας: «Οριζόντια η εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων» - Καμία ελπίδα για οικονομική ανάκαμψη
Για οριζόντια περιοριστικά μέτρα στο σύνολο του νομού Αττικής και όχι σε συγκεκριμένους δήμους μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της
Επιτροπής για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή.

Φυσικά αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει καμία ελπίδα ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία. Η Αττική είναι η «ατμομηχανή» της χώρας.

Τα μέτρα θα ανακοινωθούν σήμερα και αναμένεται, σύμφωνα με τον ίδιο, να ισχύσουν μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη και μέχρι να υπάρξει κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων.
​Παράλληλα, τόνισε ότι τα μέτρα που εισηγήθηκε η επιτροπή δεν συνδέονται άμεσα με τον αριθμό των κρουσμάτων ή τον δείκτη R, ο οποίος συνεχίζει να παραμένει κάτω από το 1.

«Αυτό που μας οδηγεί στα νέα μέτρα είναι ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιδημίας στην Αττική, όπως ο αριθμός των διασωληνώσεων, ο αριθμός των νοσηλειών, ο μεγάλος πληθυσμός και η πυκνότητα του πληθυσμού. Πρέπει προκαταβολικά να προστατεύσουμε τα σχολεία. Δεν πρόκειται για γενικευμένο lockdown, αλλά περιοριστικά μέτρα που αφορούν σε όλη την Αττική, οριζόντια σε όλη την Αττική» δήλωσε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος.


Στο μεταξύ, ο κ. Σύψας εξέφρασε την ανησυχία του καθώς, όπως είπε, έχουν ήδη καλυφθεί το 60% των κλινών ΜΕΘ στην Αττική, αν και αυτές θα αυξηθούν σύντομα. Αυτό έχει να κάνει με την άνοδο της μέσης ηλικίας των κρουσμάτων.

«Δεν αφορούν πλέον τα 20-30 έτη που ήταν το καλοκαίρι, αλλά ανεβαίνουν και πηγαίνουμε τώρα σε ηλικίες από 35 έως 55 ετών. Η αύξηση της ηλικίας των κρουσμάτων μας ανησυχεί, γιατί όσο πιο μεγάλος είναι ο άνθρωπος τόσο κινδυνεύει να είναι πιο σοβαρή η νόσος. Πρέπει να προλαμβάνουμε τις καταστάσεις».

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε και στις υπερμεγέθεις μάσκες που διανεμήθηκαν χθες σε μαθητές στα σχολεία της χώρας, εκφράζοντας την απορία του πώς γίνεται να παράγεις τόσες μάσκες χωρίς να τις δοκιμάσεις.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Επιτροπή είχε δώσει οδηγίες διαστάσεων, τονίζοντας ότι πρόκειται για τη μάσκα πριν διπλωθεί, δηλαδή το αρχικό κομμάτι υφάσματος πριν ραφτεί, χωρίς να συμπεριλαμβάνει τις πτυχώσεις.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις