Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Ακάρ με στολή πιλότου απειλεί Ελλάδα και Γαλλία θέτοντας ξανά θέμα αποστρατικοποίησης νησιών

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της τουρκικής αεροπορίας συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς των Κλάδων των τουρκικών ΕΔ.


Κατά την επίσκεψη πραγματοποίησε ομιλία, τα σημαντικότερα σημεία της οποίας είναι τα παρακάτω:

“Η Ελλάδα ισχυρίζεται ότι έχει δίκιο με τρόπο που δεν ανταποκρίνεται στη λογική, λέγοντας ” Για μένα έτσι είναι τα πράγματα ” έχοντας την Γαλλία και την ΕΕ από πίσω.. Ακόμα κι αν φέρετε όλο τον κόσμο μαζί σας, δεν μπορείτε ποτέ να μας πείσετε ότι δύο φορές το δύο κάνει πέντε. Αυτό δεν είναι πραγματικό. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω σας, δεν μπορείτε να αλλάξετε το γεγονός ότι δύο φορές το δύο κάνει τέσσερα.


Η Κύπρος είναι η εθνική μας υπόθεση και προστατεύσαμε  τα δικαιώματα των αδελφών μας εκεί το 1974 και είμαστε στην ίδια θέση το 2020.
Η Ελλάδα εξοπλίζει 16 νησιά κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης. Δεν μπορεί να το συνεχίσει αυτό από εδώ και στο εξής.


Αναφερόμενος στη Γαλλία είπε : «Με τι δικαίωμα έρχεστε εδώ;  Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και οι απειλές σας. Υπερασπίζουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας με πίστη, γνώση, λογική και με βάση το δίκαιο. Κανείς δεν μπορεί να το αποτρέψει ούτε. “

Δηλώνοντας ότι αναμένουν από άλλες φιλικές και συμμαχικές χώρες να είναι αντικειμενικά σε αυτό το ζήτημα, ο υπουργός Άκαρ είπε: «Οι τρίτες χώρες θα πρέπει επίσης να εξετάσουν αυτό το ζήτημα (Κυπριακό) με λογικό και ορθολογικό τρόπο. Μόνο με αυτό τον τρόπο αυτό το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί. Εάν καταργήσετε το εμπάργκο της Νότιας Κύπρου και προσπαθήσετε να διαταράξετε τις ισορροπίες, θα προκαλέσετε σύγκρουση, όχι ειρήνη, να το γνωρίζετε αυτό », είπε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε και πτήση με F-16 την οποία διαφήμισε δεόντως.ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις