Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

OYTE H ΕΛΛΑΔΑ OYTE H TOYPKIA : H MONH ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η…!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί στην Τουρκία ένα άρθρο του γνωστού απόστρατου στρατηγού, Nejat Eslen, ο οποίος αναλύοντας την τελευταία μεγάλη
ελληνοτουρκική κρίση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά που γίνονται στην ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν κανένα όφελος ούτε στην Τουρκία ούτε στην Ελλάδα, αλλά ο μεγάλος κερδισμένος από την κρίση είναι η…Ρωσία!

Σύμφωνα με τον Τούρκο στρατηγό, οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται πια για την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου γιατί έχουν στρέψει την προσοχή του στον Ειρηνικό Ωκεανό και στον μεγάλο στρατηγικό και οικονομικό ανταγωνισμό με την Κίνα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ουσιαστικά απών και παρακολουθεί σαν θεατής. Μόνο η Γαλλία προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία της αλλά χωρίς να επιθυμεί περισσότερη εμπλοκή, η δε αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μόνο ζημία κάνει και στις δυο χώρες που έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα.



Αντίθετα η Ρωσία που έχει αυξήσει στο μέγιστο τον στόλο της στην Μεσόγειο, είναι πλέον η κυρίαρχος δύναμη στην περιοχή και ότι και να γίνει αυτή θα είναι η κερδισμένη, καθώς μια σύγκρουση μεταξύ δυο χωρών του ΝΑΤΟ μόνο την Μόσχα θα ωφελήσει.

Με λίγα λόγια, όπως συμπεραίνει ο Τούρκος στρατηγός, (μήπως έχει μεγάλο δίκιο ;;;), όλοι δουλεύουν για την αύξηση της ρωσικής επιρροής και δύναμης σε μια άκρως ευαίσθητη περιοχή, ενώ η Ρω σία παραμένει ο αποκλειστικός προμηθευτής του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις