Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Πολεμική προειδοποίηση Αρμενίας σε Τουρκία: ''Θα σας καταρρίψουμε τα F-16 με Iskander''



Kλιμακώνεται η σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο γνωστός δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν, μας δίνει αρκετές πληροφορίες, ενώ επιβεβαιώνεται η αποκάλυψη

Πενταπόσταγμα για την παρουσία τουρκικών F-16 σε Αζερμπαϊτζάν και Ναγκόρνο/Καραμπάχ.   

Ταυτόχρονα η Αρμενία είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει τους ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους Iskander στην περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ, εάν η Τουρκία αναπτύξει μαχητικά αεροσκάφη F-16  για να υποστηρίξει την επίθεση των Αζέρων, δήλωσαν αξιωματούχοι τη Δευτέρα.

Τι αναφέρει: 

''Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο πόλεμος του Αζερμπαϊτζάν κατά του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Όπως ανακοίνωσε η αρμενική κυβέρνηση οι νεκροί στρατιώτες και άμαχοι πολίτες του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανέρχονται στους 58, ενώ οι τραυματίες είναι εκατοντάδες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. 

Περίπου 80 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Αρμενίας στο Γερεβάν, αφού το νοσοκομείο του Στεπανακέρτ που είναι η πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει γεμίσει και δεν μπορεί να περιθάλψει άλλους.

Εν τω μεταξύ δεν πέρασε καλά – καλά ένα εικοσιτετράωρο από την κήρυξη του πολέμου του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και η Τουρκία δεν έχασε ευκαιρία να παίξει ενεργό ρόλο. 

Όπως αναφέρει ο πρέσβης της Αρμενίας στη Μόσχα, οι Τούρκοι στέλνουν 4.000 Τζιχαντιστές από τη Συρία να πολεμήσουν στο πλευρό των Αζέρων στην πρώτη γραμμή. 

Επίσης η Τουρκία έστειλε στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν 4 μαχητικά της αεροπλάνα F16 για να πάρουν μέρος σε αεροπορικές επιχειρήσεις κατά των Αρμενίων.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είχαν πάρει μέρος μαζί με άλλα 10 F16, προ ημερών σε κοινές ασκήσεις που έκαναν Τούρκοι και Αζέροι στο Ναχιτσεβάν, ένα άλλο φιλοτουρκικό μουσουλμανικό κρατίδιο που βρίσκεται στα δυτικά σύνορα της Αρμενίας.'' 

Συνεχίζονται οι απώλειες για τους Αζέρους 

Οι Αζέροι χάνουν συνεχώς έδαφος, με τις Αρμενικές ΕΔ , μαζί με τις δυνάμεις του Αρτσάχ, να σφυροκοπούν στρατιώτες και τανκ. 

Μάλιστα στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτοφραφίες από τις απώλειες του Αζερμπαϊτζάν. 

 



ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις