Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Πύρινη κόλαση στη Μόρια! Χιλιάδες αλλοδαποί ξεχύθηκαν στους δρόμους μετά από εξέγερση – Καταγγελίες για οργανωμένο σχέδιο (ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ)

Δύσκολες ώρες περνά η Λέσβος και συγκεκριμένα η αρκετά ταλαιπωρημένη περιοχή της Μόριας.


Πιο συγκεκριμένα, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βατούσα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, έχοντας περικυκλώσει το ΚΥΤ με τους χιλιάδες αλλοδαπούς.


Όλα συντείνουν σε έργο εμπρηστών, καθώς πολλές διαφορετικές εστίες φωτιάς ξεπήδησαν σχεδόν ταυτόχρονα, ενώ η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, που πνέουν ήδη από αργά το μεσημέρι.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανάστατοι έχοντας βγει από τα σπίτια τους καταγγέλλουν εμπρησμό.

Άμεσα εκκενώθηκε το ΚΥΤ με τους χιλιάδες αλλοδαπούς την ίδια στιγμή που χτυπάνε συνεχώς οι καμπάνες στο χωριό της Μόριας.

«Εδώ και αρκετή ώρα υπάρχουν μεγάλες φωτιές γύρω από το ΚΥΤ. Οι εστίες πολλαπλασιάζονται. Μάλλον πρόκειται για εμπρησμούς. Η φωτιά με τη δύναμη του αέρα εξαπλώνεται γρήγορα. Χτυπούν οι καμπάνες! Το χωριό μας περνάει δύσκολες ώρες! Οι ευθύνες και το κρίμα στο λαιμό εκείνων που μας καταδίκασαν να ζούμε έτσι!».





Εξέγερση και σοβαρά επεισόδια
Τα χειρότερα σενάρια γίνονται πραγματικότητα στη Μόρια αυτή τη στιγμή, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα. Αποδεικνύοντας όμως, πως ενώ τα σενάρια υπήρχαν η προετοιμασία για την αντιμετώπιση τους ήταν μηδενική.

Ο καταυλισμός της Μόριας κάηκε και συνεχίζει να καίγεται σχεδόν στο σύνολο του, ενώ μεγάλος αριθμός αλλοδαπών έχουν διαφύγει προς τα γύρω βουνά. Πολλοί είναι αυτοί που κατευθύνονται και προς την πόλη.

Υπολογίζεται πως πάνω από 13.000 αλλοδαποί πάσης εθνικότητας αυτή τη στιγμής βρίσκονται διάσπαρτοι στο νησί!

Αφορμή, σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, αποτέλεσε η γνωστοποίηση του ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και ότι πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά και όσους είχαν χαρακτηρισθεί επαφές τους. Αυτό θα γινόταν σε χώρους αποθήκης λίγο έξω από το ΚΥΤ στο δρόμο προς την Παναγιούδα.

Κάποιοι από αυτούς αντέδρασαν στην προοπτική της απομόνωσης τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό.

Κάποιοι άλλοι αργά το βράδυ προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό κινούμενοι προς τα βουνά και θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο του κορωνοϊού που θα προκαλούσε η επαφή με όσους δεν δεχόταν να απομακρυνθούν.

Οι συγκρούσεις μεταξύ τους οδήγησαν σύντομα σε φωτιές αρχικά περιμετρικά του καταυλισμού που κατέκαψαν όλες τις σκηνές έξω και γύρω από το ΚΥΤ και κοντέινερ μέσα σε αυτό.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 3000 σκηνές καμένες αλλά και χιλιάδες κοντέινερ.







Οι περισσότεροι εξ αυτών εικάζεται πως κατευθύνονται μαζικά στην πόλη της Μυτιλήνης, την ώρα που δύσκολες στιγμές περνούν οι κάτοικοι του νησιού οι οποίοι με τη σειρά τους νιώθουν γενικευμένη ανασφάλεια!

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής είναι σαστισμένοι στη θέα των ορδών αλλοδαπών που περνάνε από μπροστά τους!

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, βάζουν συνέχεια φωτιές με αναπτήρες και λιθοβολούν τα οχήματα μας», μετέφερε ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής.







ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις