Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Ρωσο-τουρκική κρίση στην Συρία - Τεράστιες ενισχύσεις έστειλε η Τουρκία - Μόσχα: «Πάρτε τους πίσω» - Άγκυρα: «Όχι»! - Δείτε βίντεο από την δράση του τουρκικού Στρατού στην Ιντλίμπ: Τακτικές και όπλα


 Δείτε βίντεο από την δράση του τουρκικού Στρατού στην Ιντλίμπ: Τακτικές και όπλα

Η Ρωσία ζήτησε από την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, προειδοποιώντας ότι «Έρχεται επίθεση που θα σαρώσει τα πάντα» κατά την διάρκεια τω

διαβουλεύσεων μεταξύ  των στρατιωτικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών αυτήν την εβδομάδα στην τουρκική πρωτεύουσα, αλλά η Άγκυρα αρνήθηκε! 

Όπως αποκαλύπτεται τώρα, η Τουρκία έχει περισσότερα από 68 σημεία ελέγχου (συμπεριλαμβανομένων 12 σημείων παρατήρησης, μερικά από τα οποία καταλήφθηκαν από τον συριακό στρατό), ενώ έχουν εισέλθει περισσότερα από 6.500 στρατιωτικά οχήματα, από άρματα μάχης μέχρι φορτηγά και 12.800 Τούρκοι στρατιώτες στο έδαφος της Συρίας από τις 2 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους!

Ενώ, πριν από αυτήν την ημερομηνία υπήρχαν περίπου 1.500 στρατιώτες, εκατό άτομα σε καθένα από τα 12 σημεία παρατήρησης.

Τους τελευταίους έξι μήνες η Τουρκία προχώρησε αθόρυβα στην αποστολή τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων, περισσότερου προσωπικού και από τους Ρώσους, τους Αμερικανούς, τους Γάλλους και τους Βρετανούς μαζί! Ειδικά τον τελευταίο μήνα αναπτύχθηκαν περισσότεροι από 5.000 προσωπικό, βασικά τεθωρακισμένα και ειδικών δυνάμεων.

Ουσιαστικά έχει θέσει υπό κατοχή την επαρχία, αφού ελέγχει και τις ισλαμικές ένοπλες οργανώσεις.

Στις συναντήσεις, μεταξύ άλλων, «συζητήθηκε το ζήτημα της άμεσης απόσυρσης των βαρέων όπλων της Τουρκίας από το Ιντλίμπ και ορισμένες αλλαγές στην κατάσταση σχετικά με τις δραστηριότητες των τουρκικών σημείων παρατήρησης», δηλαδή η μείωσή τους ανέφερε η παναραβική εφημερίδα Asharq Al-Awsat (με έδρα το Λονδίνο). 

Σύμφωνα με πηγές, η Άγκυρα απέρριψε την πρόταση της Μόσχας να μειώσει τον αριθμό των τουρκικών σημείων παρατήρησης, αλλά εξέφρασε την προθυμία της να συζητήσει έναν μηχανισμό απόσυρσης μέρους των βαρέων όπλων της από το Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ρωσική αντιπροσωπία παρουσίασε τις προτάσεις της, αλλά απορρίφθηκαν.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις