Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Ρ.Τ.Ερντογάν για Ελλάδα: «Πνίγεται σε μία κουταλιά νερό - Θέλει να μας εμποδίσει με ένα νησάκι 10 τετραγωνικών»

Ρ.Τ.Ερντογάν για Ελλάδα: «Πνίγεται σε μία κουταλιά νερό - Θέλει να μας εμποδίσει με ένα νησάκι 10 τετραγωνικών»
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα την Τρίτη, εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά απειλές εναντίον της Ελλάδας.


​Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη (1/9) μιλώντας ενώπιον των δικαστών με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς ο Ερντογάν φυσικά και αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και κατηγόρησε για ακόμα μια φορά την χώρα μας.

Επιχειρώντας να συνδέσει την παρουσία του ενώπιον των δικαστών με την ένταση που υπάρχει με την Ελλάδα, είπε: «Οι κινήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι κινήσεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε απαξιωτικά για την Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι αστείο να βλέπεις μια χώρα που πνίγεται σε μια κουταλιά νερό να θέλει να πλήξει την Τουρκία στην διεθνή αρένα».


Είπε ακόμα ότι η προσπάθεια κάποιων να εμποδίσουν την Τουρκία να πάρει το μερίδιό της από τα πλούτη της Μεσογείου που είναι δικαίωμα κάθε χώρας που βρέχεται από αυτήν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της σύγχρονης αποικιοκρατίας.

Έκανε λόγο για επιθυμία ορισμένων να αγνοήσουν την ακτογραμμή της Τουρκίας, λαμβάνοντας υπόψη ένα νησί έκτασης 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αναφερόμενος στο Καστελόριζο.

Υποστήριξε δε ότι αυτό είναι «η πιο ξεκάθαρη απόδειξη αδικίας», σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις