Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Σε ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται το λιοντάρι με το αινιγματικό χαμόγελο Οι μύθοι και οι θρύλοι γύρω από την κατασκευή του

Με εκατοντάδες νησιά και βραχονησίδες, στην Ελλάδα συναντάς μια ποικιλία στη μορφολογία του εδάφους, διαφορετική φύση και πολλά αξιοθέατα επηρεασμένα
από τα διάφορα γεγονότα της ιστορίας. Διάφορα κτήρια και γλυπτά ανήκουν σε αυτά. Ένα τέτοιο είναι και το λιοντάρι με το αινιγματικό χαμόγελο που βρίσκεται σε ένα ελληνικό νησί και συγκεκριμένα στην Κέα ή αλλιώς Τζιά. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά γλυπτά του νησιού που έχει τη δική του ιστορία. Αν βρεθείς στο νησί αυτό, σίγουρα θα το δεις από κοντά και έχει ενδιαφέρον να ξέρεις την ιστορία του.

Κέα: Το ελληνικό νησί με το λιοντάρι

Ο Λέων της Κέας, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα που έχει αυτό το ελληνικό νησί. Πρόκειται για ένα λιοντάρι σκαλισμένο σε έναν βράχο το οποίο έχει μάλιστα και ένα ιδιαιτέρως αινιγματικό χαμόγελο. Ο Λέων της Κέας είναι συνδεδεμένος με πολλούς μύθους και θρύλους όπως συμβαίνει πολλά γλυπτά και μνημεία σε όλη την Ελλάδα.

Μια εκδοχή αναφέρει ότι το γλυπτό δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του 6ου αιώνα π.Χ. Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Λέων της Κέας είναι μια πολύ παλιότερη κατασκευή και μάλιστα με αυτή την εκδοχή συνδέονται οι περισσότεροι θρύλοι. Το σίγουρο είναι ότι αποτελεί ένα δημιούργημα της αρχαιότητας με το αινιγματικό του χαμόγελο να μην έχει ερμηνευθεί πλήρως.
Ο ένας από τους μύθους, όπως μεταδίδει το exploringgreece.tv λέει ότι το λιοντάρι είχε σώσει τους κατοίκους από τις νύμφες με εντολή του Δία. Όταν, λοιπόν, η αποστολή του λιονταριού ολοκληρώθηκε, εκείνο εξαφανίστηκε από τον κόσμο των θνητών για πάντα. Οι κάτοικοι του νησιού, λοιπόν, αποφάσισαν να σκαλίσουν στον βράχο ένα λιοντάρι, όμοιο αυτού που έστειλε ο Δίας έτσι ώστε οι νύμφες εάν επέστρεφαν κάποτε να φοβόντουσαν και να έφευγαν.
Όποια κι αν είναι η πραγματική ιστορία της δημιουργίας του γλυπτού, ο Λέων της Κέας στέκεται απέναντι από την Ιουλίδα σαν φρουρός της μικρής κοιλάδας και με το αδιόρατο χαμόγελο του βεβαιώνει ότι τίποτε το κακό δεν θα συμβεί στους κατοίκους της.

Απόδραση για σαββατοκύριακο στην Κέα

Η Κέα αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για σαββατοκύριακο όλες τις εποχές του χρόνου. Ειδικά το φθινόπωρο που αναζητούμε κάτι πιο ήρεμο και με λιγότερη βαβούρα. Θα βρεις όμορφα και περιποιημένα καταλύματα, ωραία μαγαζιά για φαγητό και γραφικές γωνιές. Στα συν οι παραλίες με τα ζεστά νερά ιδιαίτερα τον Σεπτέμβριο. Θα σε κάνουν φανατικό θαυμαστή των εναλλακτικών διακοπών του Σεπτεμβρίου. Η κοντινή του απόσταση από την Αθήνα, εξάλλου, το καθιστά ιδανικό προορισμό για σαββατοκύριακο ή για τριήμερο.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις