Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020

Τι λέει η κυβέρνηση και οι Γάλλοι για τα Rafale και τις φρεγάτες…

“Η Ελλάδα βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Γαλλία και άλλες χώρες για αγορές όπλων για να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της”, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters .


“Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τη Γαλλία και όχι μόνο, προκειμένου να αυξήσουμε τις αμυντικές δυνατότητες  της χώρας μας”, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης στο Reuters. “Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει μια συζήτηση που περιλαμβάνει την αγορά αεροσκαφών.”

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις. Ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη Δευτέρα ότι η Αθήνα συμφώνησε να αγοράσει 18 μαχητικά Rafale από τη Γαλλία.


“Δεν υπάρχει συμφωνία όπως γράφτηκε σε αρκετά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, υπάρχουν συζητήσεις για διάφορα θέματα”, ανέφερε πηγή της γαλλικής κυβέρνησης, χωρίς να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Είναι αναμενόμενο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δεχτεί πιέσεις και μάλιστα ισχυρές για να μην προχωρήσουν οι συνομιλίες με τους Γάλλους. Και για τις φρεγάτες και για τα Rafale. Ειδικά από τις ΗΠΑ, που φιλοδοξούν να επιβάλλουν τη σχεδόν μονοπωλιακή τους παρουσία στην ΠΑ και στο ΠΝ. Είναι επίσης πιθανό να βρουν “συμμάχους” σ΄  αυτή τους την προσπάθεια κι εντός της χώρας. Πολλές είνα οι περιπτώσεις στις οποίες υπήρξαν υπερβολικές “γκρίνιες” για “τους Γάλλους που είναι ακριβοί” και “τους Ρώσους που είναι αργοί” ,με αποτέλεσμα ακόμη και σημαντικά προγράμματα υποστήριξης οπλικών συστημάτων να καθυστερήσουν δραματικά ή και να παγώσουν…
Ελπίζουμε ότι δεν επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα…

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις