Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σύστησαν ειδικό τμήμα διαστημικού «πολέμου» κατά της Ελλάδας

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σύστησαν ειδικό τμήμα διαστημικού «πολέμου» κατά της Ελλάδας
Να «μπλοκάρουν» τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών θέλουν οι Τούρκοι


Θα μπορούσε να ήταν αστείο, όμως είναι πραγματικότητα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, έδωσε εντολή για τη δημιουργία ειδικού τμήματος των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο θα «τσεκάρει» τις δραστηριότητες της Ελλάδας και της Κύπρου... στο διάστημα.

Με αυτό τον τρόπο οι Τούρκοι προσπαθούν να «μπλοκάρουν» τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών από τους ελληνικούς δορυφόρους, αλλά και ταυτόχρονα να ελέγχουν το τι «βλέπει» η Ελλάδα.


Σε όλα τα επίπεδα επεκτείνεται η προσπάθεια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να «ελέγξουν» τόσο τον ελληνικό όσο και τον κυπριακό στρατό (και συνεπώς την κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο).

Σύμφωνα λοιπόν με αποκάλυψη της ιστοσελίδας nordicmonitor, η Τουρκία έχει εδώ και κάποιο καιρό ειδικό τμήμα στις ένοπλες δυνάμεις της που «τσεκάρει» τις ελληνικές και κυπριακές δραστηριότητες στο διάστημα.

Το σχετικό έγγραφο, που υπογράφει ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, περιέχει 311 σελίδες στις οποίες καταγράφονται όλες οι σχετικές λεπτομέρειες.

Το τμήμα αυτό έχει την εντολή να ενημερώνει λεπτομερώς την πολιτική ηγεσία για τις όποιες δραστηριότητες της άλλης πλευράς και να προτείνει λύσεις για την αναχαίτισή τους.

Να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών από τρεις δορυφόρους, συγκεκριμένα πριν από λίγους μήνες εκτόξευσε τον κατά 100% ελληνικό δορυφόρο Hellas SAT 4, ενώ εδώ και χρόνια υπάρχει ο δορυφόρος HELIOS-IIB που λειτουργεί με την ευθύνη της Γαλλίας, αλλά και ο Hellas SAT 3 που βρίσκεται σε τροχιά από το 2017.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις