Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

«Τουρκικό μέτωπο» χτυπά τους Αρμένιους – Αποφασισμένο το Ερεβάν, «όχι» σε νέο 1915 (vid)

 Το μάθημα στην Ελλάδα

Η Πολεμική Αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιεί μικτές αεροπορικές επιθέσεις στην βόρεια κατεύθυνση του Στρατού Άμυνας Artsakh, χρησιμοποιώντας τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη

ATS και τούρκικα F-16, μεταδίδεται από αρμενικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτό δηλώνει εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, Artsrun Hovhannisyan, σύμφωνα με το Armenpress.

«Πολυλειτουργικοί μαχητές F-16 που ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία της Δημοκρατίας της Τουρκίας βρίσκονται στον αέρα. Η εχθρική πολεμική αεροπορία λειτουργεί από απόσταση, δεν εισέρχεται στην περιοχή των μέσων αεράμυνας. Χρησιμοποιούνται πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς αέρα-επιφάνειας», τονίζει ο Hovhannisyan. Ενημέρωσε επίσης ότι καταγράφηκαν οι συνομιλίες των πιλότων στα τουρκικά.

Οι ώρες είναι κρίσιμες. Η ΕΜΠΛΟΚΗ της Άγκυρας στην κρίση στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι πρόδηλη. Η γείτονα ανοίγει ένα ακόμη μέτωπο και επιβεβαιώνει τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Είναι προφανές πως το καθεστώς του Αλίγιεφ προκάλεσε την κρίση με τις στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον του αρμενικού θύλακα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μετά από συνεννόηση με την Άγκυρα. Για να είμαστε σωστοί, το Μπακού προχώρησε μετά, αφού άναψε το πράσινο φως το καθεστώς Ερντογάν.

Η Αρμενία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Ένας πόλεμος, όπως ξέρουμε, βάζει το κράτος και τους πολίτες του σε καταστάσεις πολύ δύσκολες.


Στην περίπτωση της Αρμενίας, ο μικρός πληθυσμός συγκριτικά με αυτόν των Αζέρων αλλά και την μαζική τουρκική υποστήριξη, δεν επιτρέπει στο Αρμένικο κράτος να απωλέσει ούτε έναν άνδρα. Η επιστράτευση που κηρύχτηκε αφορά όλους τους ικανούς να φέρουν όπλα από τα 18-55 έτη. Περίπου 3 γενιές Αρμένιων έχουν ζήσει τον πόλεμο και έχουν εμπειρία σε αυτόν ενώ αρκετοί αξιωματικοί του Αρμένικου Στρατού έχουν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό (αρκετοί οι απόφοιτοι της δικής μας Σχολής Ευελπίδων) και έχουν ασκηθεί και εκτός Αρμενίας πολλές φορές. Η εμπειρία των Αρμενίων στον πόλεμο είναι αρκετή ενώ και η εδαφική διαμόρφωση του θεάτρου επιχειρήσεων, τους επιτρέπει να προβάλουν σθεναρή άμυνα με σχετικά μικρότερες απώλειες από ότι οι Αζέροι αντίπαλοί τους. Σε περίπτωση που υποστούν μεγάλη ήττα, γνωρίζουν ότι οι Αζέροι και οι Τούρκοι σύμμαχοί τους θα προβούν σε μία άνευ προηγουμένου σφαγή του αρμένικου πληθυσμού και θα ζήσουν ένα νέο 1915 στις τελευταίες περιοχές που διατηρεί ελεύθερες το Αρμένικο έθνος. Στην ομιλία του στη Βουλή της Αρμενίας, ο πρωθυπουργός της έθεσε το ζήτημα αρκετά καλά με μία φορτισμένη ομιλία, όπως βλέπετε στο παρακάτω βίντεο. Εκτός των όσων λέει, ότι όλοι τους είναι στρατιώτες και οφείλουν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, άντρες και γυναίκες, αξιωματούχοι και εργαζόμενοι, η πιο σημαντική φράση του είναι το ” Θα κερδίσουμε γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή”. Με αυτόν τον τρόπο φανερώνεται και η πραγματική ιδιοσυγκρασία που διέπει αυτή τη στιγμή τους Αρμένιους και γενικά την ιστορία τους τα τελευταία 30 χρόνια. Οι Αζέροι που είναι τουρκομάνοι, πρακτικά τουρκικό φύλο, δε θα δείξουν έλεος και δε θα αφήσουν κανένα ζωντανό αν καταλάβουν αρμενικά εδάφη. Όντας λοιπόν σε ένα κράτος χωρίς διέξοδο στη θάλασσα, απειλούμενο από δύο πλευρές από Τούρκους και Αζέρους και με τη Γεωργία να κρατά ουδέτερη προς εχθρική στάση, οι επιλογή του να μην πολεμήσουν όσο καλύτερα μπορούν ή να ενδώσουν στους Τούρκους και τους Αζέρους, συνιστά καθαρή αυτοκτονία. Όταν μένεις χωρίς άλλη επιλογή και είσαι με την πλάτη στον τοίχο, γίνεσαι και αδυσώπητα επικίνδυνος. Οι μαζικές απώλειες και από τις δύο πλευρές και ειδικά από την πλευρά των Αζέρων οι οποίοι επιτίθενται σε έδαφος οργανωμένο αμυντικά και με έδαφος που ευνοεί κατά πολύ τον αμυνόμενο, έχουν να αντιμετωπίσουν στο πρόσωπο κάθε Αρμένιου στρατιώτη και την απόφασή του να πολεμήσει μέχρι τέλους. Η ίδια η πολιτική ελίτ του Ερεβάν έχει φροντίσει να προάγει αυτή την σκέψη και φιλοσοφία στον πληθυσμό.
Ηθικό, εθνισμός, αυταπάρνηση, εκπαίδευση και πειθαρχία, δημιουργούν εκείνο το τοίχος που κάνει τους στρατιώτες να κρατούν τις θέσεις τους στις πιο δύσκολες συνθήκες. Η Ελλάδα και οι Ένοπλες Δυνάμεις της είναι πιθανό ότι θα βρεθούν σε παρόμοια θέση με την Αρμενία έναντι της Τουρκίας, Καλό είναι να παραητρούμε το πώς πολεμούν οι Αρμένιοι και να θυμόμαστε ότι και εμείς βρισκόμαστε σε παρόμοια θέση, έχουμε ανάλογη σκέψη και προπαντός, φιλότιμο.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις