Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Τουρκικός ψυχολογικός πόλεμος προ έναρξης διαπραγματεύσεων για Αιγαίο: Άσκηση υποβρυχίων με σενάρια αποκλεισμού νησιών



 Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

email: andreopoulos@pronews.gr

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδος-
Τουρκίας με αντικείμενο τις τουρκικές διεκδικήσεις από της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, την αποστρατικοποίηση των νησιών και το καθεστώς της μουσουλμανικής μειονότητας στην Δ.Θράκη, εκτέλεσαν άσκηση υποβρυχίων με μαζικές εκτοξεύσεις τορπιλών Mk24 Tigerfish, καθώς και τορπίλες ασκήσεων στον κόλπο της Σμύρνης.

Το βασικό σενάριο ήταν ναυτικός αποκλεισμός μεγάλων νήσων (βλέπε ελληνικά νησιά) και εν συνεχεία προσβολή εχθρικών σκαφών επιφανείας που επιχειρούν να διασπάσουν το αποκλεισμό.

Ένα άλλο μέρος της άσκησης περιελάμβανε την προσβολή εχθρικών υποβρυχίων που επιχειρούν να εισέλθουν σε θαλάσσια περιοχή που έχει αποκλειστεί από τον τουρκικό Στόλο (βλέπε Oruc Reis).
Πρόκειται φυσικά για άσκηση καθαρά «ψυχολογικού πολέμου», πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων από αυτόν που η Αθήνα έχει αποδείξει ότι επηρεάζεται.

Στην άσκηση συμμετείχαν υπoβρύχια Type 209/1400 και αναβαθμισμένα Type 209/1200.
Το τουρκικό Ναυτικό διαθέτει 12 υποβρύχια εκ των οποίων τέσσερα είναι 209/1400mod κλάσης Gur, (S357 Gur, S358 Canakkale, S359 Burakreis, S360 Linonu), τέσσερα τύπου 209/1400 κλάσης Preveze (το ομώνυμο S353), SAKARYA, S354 Sakarya, S355 18 Mart και S356 Anafartalr) και τέσσερα τύπου 209/1200 κλάσης ΑΥ
(S349 Batiray, S350 Yildiray, S351 Daganay, S352 Dolynay).


Ton Δεκέμβριο παραδίδεται το πρώτο από τα συνολικά έξι υποβρύχια  T-214TN κλάσης Reis, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ναυπήγηση ακόμη τριών υποβρυχίων των TCG Hızır Reis, TCG Murat Reis και TCG Aydın Reis.

Παράλληλα ξεκίνησε η έναρξη της ναυπήγησης του 5ου υποβρυχίου της κλάσης του Seydi ali Reis, ενώ όλα τα υποβρύχια (έξι στον αριθμό) αναμένεται να είναι επιχειρησιακά με το τουρκικό Ναυτικό μέχρι τα τέλη του 2027.

Τα τουρκικά υποβρύχια 214ΤΝ έχουν ελαφρά αυξημένο μήκος κατά 3μ. (68.35 μ.) και μέγιστο εκτόπισμα 2.013 τόνους (για να αποφευχθούν οι κλίσεις που ταλαιπώρησαν το ελληνικό πρόγραμμα) και τουρκικά ηλεκτρονικά.

Επιπρόσθετα, έχουν εγκριθεί δύο προγράμματα εκσυγχρονισμού ένα για δύο υποβρύχια κλάσης ΑΥ, τα Doganay S 351 και Dolunay S-352, και ένα για τα τέσσερα κλάσης 209/1400 Gur.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις