Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτή είναι η «ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ» χώρα του Ερντογάν...!!! Επίθεση Τούρκων χωρικών σε Κούρδους εποχιακούς εργάτες - ΒΙΝΤΕΟ

Οι ήδη δύσκολες συνθήκες για τους Κούρδους εποχιακούς εργαζόμενους, επιδεινώθηκαν από τον ρατσισμό του τουρκικού πληθυσμού στη δυτική Τουρκία.
16 εποχιακοί εργαζόμενοι από τη Μαρντίν που πήγαν στην επαρχία Σακάρια στη βορειοδυτική Τουρκία για να εργαστούν σε κήπους φουντουκιών, δέχθηκαν επίθεση από τον εργοδότη και κατοίκους της περιοχής.

Ένας από τους εργάτες που δέχθηκαν επίθεση, ο Μπάρις Ντεμίρ, είπε τα εξής: «Το πρωί πήγαμε στον κήπο για δουλειά. Ο εργοδότης ήρθε σε μας και μας πρόσβαλε, αποκαλώντας μας «αγέλη σκύλων». Καθώς φεύγαμε τότε από τον κήπο, ο εργοδότης μας απείλησε, λέγοντας «παίρνετε αυτό το μέρος για το σπίτι σας; Αυτή η γη είναι δική μας ». Τότε και οι οκτώ άνθρωποι εκεί μας επιτέθηκαν με ραβδιά ».

Μετά τη ρατσιστική επίθεση, οι Κούρδοι εργάτες έφυγαν για την πατρίδα τους.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον Κούρδων δεν είναι ασυνήθιστες

Οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά των Κούρδων είναι συχνές στην Τουρκία. Στα τέλη Μαΐου, ένας 20χρονος Κούρδος μαχαιρώθηκε στο δρόμο στην Άγκυρα επειδή άκουγε κουρδική μουσική. Το περασμένο φθινόπωρο, ένας 74χρονος συνταξιούχος δέχθηκε επίθεση από ρατσιστή σε νοσοκομείο στο Τσανάκκαλε της δυτικής Τουρκίας, επειδή είχε μιλήσει κουρδικά με τη σύζυγό του. Την ίδια περίπου ώρα στην Κωνσταντινούπολη, υπήρξε μια σοβαρή ρατσιστική επίθεση αστυνομίας σε έναν οδηγό λεωφορείου Κουρδικής προέλευσης σε σταθμό λεωφορείων. Το τύμπανο του άνδρα είχε σπάσει ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Το καλοκαίρι, μια ομάδα τουριστών από το Νότιο Κουρδιστάν δέχθηκε επίθεση από ρατσιστικό όχλο κατά την επίσκεψή του στην πόλη Τραπεζούντα στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Εννέα από τα θύματα συνελήφθησαν στη συνέχεια. Στα τέλη του 2018 ένας Κούρδος σκοτώθηκε στη Σακάρια επειδή απάντησε “ναι” στην ερώτηση αν ήταν Κούρδος. Στην απολογία του, ο δράστης δήλωσε ότι ήταν μεθυσμένος και δεν μπορούσε να θυμηθεί τίποτα.

Οι Σύριοι ζουν επίσης υπό απειλή

Οι συνθήκες για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία είναι επίσης επικίνδυνες. Πριν από δυόμισι εβδομάδες, ένας 21χρονος Σύριος νεαρός πυροβολήθηκε σε στάση λεωφορείου στην Κωνσταντινούπολη. Μάρτυρες είπαν ότι ο δράστης φώναξε «Πήγαινε πίσω στη Συρία» πριν σκοτώσει τον Σύριο με δύο πυροβολισμούς. Τον Απρίλιο, ένας 19χρονος Σύριος πρόσφυγας στην Άδανα σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό.



ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/




https://tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις